Mazzelvloek

Als je de douchekraan opendraait en je krijgt een enorme plens koud water op je voeten, had je die knop in het midden, die vast wel een officiƫle naam heeft, die je even ontschoten is doordat je net een noodsprong gemaakt hebt omdat je een enormeplens koud water op je voeten kreeg, niet in de juiste stand gezet. Het pijltje had omhoog moeten wijzen, als er tenminste een pijltje op staat, wat niet altijd het geval is.

Zo'n noodsprong kan tot allerlei rampen leiden, afhankelijk van de badkamer of douchecel in quaestie. Is het een eenvoudige ouderwets kleine douchecel zonder opsmuk, dan kun je hooguit uitglijden, bijvoorbeeld over je badeendje dat nog even grappig kwek zegt, en met je kin of achterhoofd op de wasbak slaan, terwijl je in je pogingen om niet te vallen het douchegordijn met rail en al naar beneden trekt. Wie een wasmachine en een droger in de doucheruimte heeft staan, kan die ook leuk laten omvallen, vooral als ze op elkaar staan.

In een grote badkamer zijn er nog veel meer mogelijkheden tot struikelenglijpartijen, waarbij geldt dat je harder valt naarmate de badkamer groter is, doordat je veel meer tijd hebt om op snelheid te komen. Natuurkundig gesproken hebben we hier te maken met een aantal energieomzettingen waaronder de omzetting van kinetische energie in akoestische energie. De desbetreffende akoestische energie valt in een aantal componenten uiteen. Natuurlijk is daar het geluid van de klap waarmee je tegen het een of ander tot stilstand komt, maar daar kan het geluid van datzelfde een of ander dat breekt, barst of stukvalt bij komen. Vloeken is ook een van bedoelde componenten. Hier geldt: hoe harder je begint te vloeken, des te meer mazzel heb je gehad. Met een beetje pech zeg je zelfs geen kwek meer.



15-11-2006 22.30 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere