Bart Engbers snapt het echt niet

Directeur Bart Engbers van het Vader Rijn College blijkt niet te willen snappen waarom de Commissie Aparte Behandeling hem hartelijk weggelachen heeft. Het Utrechtse huisaanhuisblaadje 'Ons Utrecht' meldt onder andere het volgende:
"Directeur Engbers zegt zwaar teleurgesteld te zijn door de uitspraak van de CGB. 'Dit doe je niet om een piketpaaltje te slaan dat je ergens tegen bent maar om de kansen van de leerlingen in de samenleving te verbeteren.'"
Bart heeft het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling (zoals de Commissie Aparte Behandeling zichzelf noemt) niet gelezen of niet begrepen, want daar staat duidelijk dat de commissie niet ziet hoe een uniforme handelwijze van de docenten de kansen van de leerlingen in de samenleving verbetert, of woorden van gelijke strekking. Wij zien dat ook niet. Bart kennelijk wel, maar voor de commissie heeft hij het in ieder geval niet goed weten uit te leggen.
Maar goed. We lezen verder:
"Engbers wil niet dat de docente terugkeert op het Vader Rijn College. Hij heeft inmiddels de jurist van de school opdracht gegeven om met de advocaat van de docente tot een vertrekregeling te komen. Lukt dat niet dan zal hij haar ontslaan. Hij wil de zaak voor het einde van het jaar afgerond hebben."
Wij willen onszelf niet te hard op de borst rammen, maar dat het Vader Rijn College zou proberen de docente op een andere manier te lozen, hadden wij reeds voorspeld. Wij zouden tegen de heer Engbers willen zeggen:
"Dit doe je niet om de kansen van de leerlingen in de samenleving te verbeteren, maar om op een onfrisse manier je zin door te drijven."
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

16-11-2006 20.18 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere