Prinsjesdag en miljoenennota

Tot mijn verbazing blijkt het begrip kotsemmer niet in mijn editie van de Dikke 'wij zijn een uitgeverij, geen wetenschappelijkinstituut' van Dale te staan. Daar staat tegenover dat het gelukkig wel 461 treffers oplevert bij Google, dat is tenminste iets. Het zou best kunnen dat men bij Van Dale meer ziet in een eenvoudig teiltje, wat voor het eenvoudige kotsen ook adequaat kan zijn. Het kan ook dat de kotsemmer wel voorkomt in de editie van na de laatste spellingsvernieling, maar die heb ik niet, vanwege de kotsneigingen die ik van die spellingsvernieling kreeg. Dat treft.

Wie alleen zijn kots kwijt moet, kan dat in wezen overal. Wil men het netjes houden, dan doet men het in de prullenbak of liever nog in de toiletpot, daar men dan onmiddellijk kan doortrekken. Nooit kotsen in het fonteintje of de gootsteen, aangezien kots altijd stukjes wortel bevat en meestal ook macaroni en nietofhalfverteerde doperwtjes. Die etenswaar moet men dan moeizaam door het roostertje gaan staan stampen en dat lukt nooit voor de volle honderd procent.

Wil men zijn kots na het kotsen nog effectief kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om de kots te kunnen uitstorten over de persoon waar men van moest kotsen, dan heeft men echt meer aan een kotsemmer dan aan een willekeurig teiltje. De ideale kotsemmer is van roestvrij staal, hoewel een ouderwets zinken exemplaar ook zijn diensten kan bewijzen. Wordt men, voorzien van ideale kotsemmer, onverhoeds geconfronteerd met de kotsopwekkende persoon, dan kan men zelfs overwegen om eerst zonder de emmer te gebruiken over de desbetreffende persoon heen te kotsen. Men kan ook in de emmer kotsen, maar in beide gevallen kan men na het kotsen de kotsopwekker met de emmer de hersens inslaan. Dat is ook de reden dat de juiste materiaalkeuze zo ongelofelijk belangrijk is.



20-09-2005 23.43 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere