Commentspammers, linkspammers en andere spammers, de hondelulle van de week

Een computer of compjoeter
Enige tijd geleden schreef onze Technische Dienst triomfantelijke Commentspammers met simpel trucje uitgeschakeld.

Weliswaar bleek genoemd trucje tamelijk effectief, maar toch bleef er spam doorheen glippen, die door Albert, onze grote Lampjefan, allemaal handmatig verwijderd moest worden. Het probleem leek derhalve goeddeels opgelost, maar afgelopen vrijdag werden wij door onze webhost of hosting provider, of hoe het ook heet, bestraffend bemaild, en wel als volgt:

"Uw website opinieleiders.nl genereert nogal wat e-mail verkeer door comment spam. Ieder comment op één van uw blog artikelen verstuurt ook een e-mail (naar [adres verwijderd, C.I.]) en dezen komen allemaal retour op onze mailserver ("Diagnostic-Code: smtp; 550 Requested action not taken: mailbox unavailable")."
Wij denken dit mailprobleem opgelost te hebben door een paar veranderingen aan te brengen in het php-script dat wij voor de mailverzending verantwoordelijk achtten, alsmede door de aanpassing van het commentaarformulier of reactieveld (of hoe het ook heet, inderdaad).

Met ingang van gisteren kunnen reagenten niet meer aangeven gewaarschuwd te willen worden als iemand anders op hun reactie heeft gereageerd. Daar staat tegenover dat ze ook daadwerkelijk niet meer gewaarschuwd worden. Wie dus wil weten of er reacties op zijn reacties binnenkomen, moet zelf maar af en toe even kijken.

De commentspammers, linkspammers, referrerspammers, referralspammers en andere spammers die maar bezig blijven met hun spam zijn door ons uitgeroepen tot Hondelulle van de week.26-11-2006 11.41 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere