Stalinonazi In het Huis is weer bezig

StommelingJones
Maak wet tegen trolls op webforums, aldus Hans in het Huis, de man die bijna in zijn eentje het uitermate slecht bezochte forum van Linkse Lente draaiende houdt (2159 bijdragen sinds 13 januari 2006) en die het woord 'vrijheid' zo laag in zijn vaandel heeft staan dat we speciaal voor hem het woord Stalinonazi hebben bedacht.

Hansje legt eerst uit wat een troll volgens hem is en zegt dan:

"Ik stel voor dat er wet komt waardoor duidelijke gevallen van trolling bestraft worden. Een troll moet wel eerst een paar keer worden gewaarschuwd. En de anti-trollwet moeten uitgebreid bekend worden gemaakt, samen met informatie om met dit probleem om te gaan."
Wij vinden Hans in het Huis een luldebehanger eerste klas, die wij dan ook meestal negeren, maar in dit geval kunnen wij het toch even niet laten. Hans vindt namelijk dat mensen verplicht moeten worden te "communiceren met respect" en als ze het niet doen zoals Kameraad Internetf├╝hrer In Het Huis het wil, moeten ze veel geld betalen en nog verplicht op cursus ook:
"Ik vind die wet nodig want ik vind het goed functioneren van webforums erg belangrijk voor het oplossen van allerlei maatschappelijke problemen. Als straf kan er bijvoorbeeld een hoge inkomensafhankelijke boete worden gegeven, plus het moeten volgen van een cursus op internet over communiceren met respect."
KIIHH is eigenlijk een beetje zielig en daarom laten wij hem zoveel mogelijk met rust, maar deze oproep tot overheidscensuur konden wij toch niet ongestraft laten passeren, reden waarom wij dat dan ook niet doen. KIIHH besluit zijn huilstukje met:
"Ik vind dat de overheid het hele internetgebeuren nog veel te weinig serieus neemt en er veel te weinig sturing aan geeft op allerlei aspecten. Internet is uitgegroeid tot een essentieel netwerk van digitale verkeerswegen, maar de verkeersregels ontbreken nog. En dat is een ernstig probleem met nadelige gevolgen op talloze uiteenlopende gebieden. Buiten is het verboden om stenen uit de straat te wrikken. In het digitale verkeer lijkt de overheid dat geen probleem te vinden."
KIIHH overdrijft een beetje. Volgens ons moet je "buiten" gewoon tegen een beetje schelden kunnen en in het digitale verkeer ook. En nu hebben wij wel weer genoeg aandacht aan KIIHH besteed.

10-12-2006 19.41 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere