Jeepee Kreukel nu alweer op zijn gezicht

Stommeling Jones als kamerclown
Enige tijd geleden schreven wij het stukje 'Jeepee Kreukel wil nog een keer op zijn gezicht'. Wij dachten toen nog dat Jeepee Kreukel, ook bekend als Meester Brekebeen, eerst na de formatie van een nieuw kabinet opnieuw plat op zijn gezicht zou gaan, maar het bleek ook eerder te kunnen.

Dankzij Ruggegraatloze Rubberen Rita was het vannacht reeds zo ver. De Tweederangs Kamer wilde graag dat Ruggegraatloze Rubberen Rita voorlopig geen asielzoekers meer zou uitzetten en de PvdA had hiertoe een motie ingediend.

Mevrouw de minister van Deportatiezaken kondigde echter reeds voordat het debat begonnen was aan dat zij onmiddellijk na het debat weer zou gaan uitzetten. Zelfs vierentwintig uur uitstel bleek al te veel gevraagd. Hierbij maakte de onsympathieke minister de indruk dat zij zich rechtstreex van het kamergebouw naar Schiphol zou laten karren om daar hoogstpersoonlijk een paar uitgeprocedeerde asielzoekers op het vliegtuig te gaan zetten, bij nacht en liefst zoveel mogelijk ontij. Deze opstelling van 'Nacht-und-Nebel-Rita' schoot de kamer in het verkeerde keelgat, met als gevolg dat ze een motie van afkeuring aan haar broek kreeg. De facto is hiermee een demissionair kabinet opnieuw demissionair gemaakt.

Wij zijn reuze benieuwd of Meester Brekebeen erin slaagt deze truc voor het eind van het jaar nog een keer uit te voeren. Demissionair, demissionairder, demissionairst, als het ware.

Hieronder twee plaatjes. Gelieve deze personen niet door elkaar te halen. De een is het geweten van een houten pop en de ander is een houten pop zonder geweten.13-12-2006 10.30 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere