Bart Engbers heeft zijn leven gebeterd, of hij liegt

Nu Bart 'Enge Bert' Engbers heeft aangekondigd dat de islamitische docente die hem geen hand wil geven ontslagen is of wordt (zie Bart Engbers doet wat hij beloofd heeft), is hij weer veel in de publiciteit.

Op de lokale televisie was er een reportage aan hem en het Vader Rijn College gewijd, waarin onder andere werd medegedeeld dat Enge Bert tegenwoordig de leerlingen 's ochtends in de hal staat op te wachten om hun een hand te geven. De in de reportage getoonde leerlingen vonden dat maar belachelijk, en wij hoorden tot onze spijt de vragensteller niet aan de leerlingen vragen sinds wanneer Enge Bert ze dan wel zo graag de hand wenst te schudden.

Enge Bert zelf verklaarde dat hij het "altijd" deed, om de leerlingen het gevoel te geven dat ze "welkom zijn" op zijn school. "Want ze zijn erg welkom", zei hij ook nog. Ook hier ontbrak de vraag sinds wanneer hij dan wel "altijd" de leerlingen de hand wenste te schudden.

Wij hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat hij daar helemaal nog niet zo lang geleden mee begonnen is, om zich zo'n beetje in te dekken voor de rechter. Uit betrouwbare bron weten wij dat hij het twee jaar geleden in ieder geval nog niet deed. De kans bestaat natuurlijk dat hij zijn leven gebeterd heeft en oprecht vindt dat hij zich wat meer om de leerlingen moet bekommeren dan voorheen, maar wij houden ernstig rekening met de mogelijkheid dat de publiciteitsgeile heer Engbers bezig is met een zogeheten charmeoffensief of zoiets. Zo'n schijnheilige figuur is het namelijk wel.

27-12-2006 15.20 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere