Can the matchstick strike?

StommelingJones
"Jelle Klaasen has had his parade been rained on", aldus de commentator. Voor degenen onder u die dit niet helemaal snappen: het feestje van Jelle Klaasen is verkloot. Jelle Klaasen had namelijk vorig jaar een belangrijk toernooi in het pijltjesgooien gewonnen, doch dit jaar is hij er in de eerste ronde uitgevlogen.

Wij vinden dat hele gepijltjesgegooi uitermate stompzinnig, maar bijna net zo fascinerend, wat wij gemeen hebben met onze vaste columnist. Wij hadden het Jelle ook best gegund als hij gewonnen had. Hij moest echter tegen Co Stompé, de pijltjesgooiende trambestuurder die al jaren bespot wordt omdat hij er vrijwel altijd in de eerste ronde uitvliegt, dus die gunden wij het ook best.

Wij zagen Jelle Klaasen tamelijk kansloos met 3-0 verliezen. Ach jee. Gelijktijdig zagen wij Co Stompé tamelijk flierefluitend of in tamelijke topvorm tamelijk soepel en tamelijk probleemloos met 3-0 winnen (en om de een of andere reden hadden wij plotseling tamelijk veel zin om het woord tamelijk tamelijk vaak te gebruiken. Enigszins onbetamelijk is dat misschien wel, maar u moet het ons maar tamelijk vergeven. Wel al zo tamelijk. Reeds).

Op het moment dat wij dit schrijven heeft Co zijn webzijde nog niet bijgewerkt (hij zal nog wel aan het vieren zijn), maar Jelle de zijne wel (die had ook nix te vieren, dus dat komt daardoor). Wij lezen:

"In zijn partij tegen Co Stompé vielen de triples te weinig, regelmatig viel een dart in de 1 of de 5. Enkele gemiste dubbels deden Jelle uiteindelijk de das om. In de tweede set werd Jelle gebroken door Co en ook in de derde set hield Co hem op afstand."
Kortom: een typisch geval van overmacht en Jelle kon er nix aan doen. Hij is door zijn overwinning van vorig jaar voor drie jaar automatisch geplaatst (meenden wij hem te horen zeggen op de BBC, dus als we liegen doen we het in commissie of vanwege een lichte doofheid), dus volgend jaar heeft hij een nieuwe kans.

Ondertussen is Nederland het enige land waar pijltjesgooien serieus genomen wordt en doen er een stuk of honderd Nederlanders mee in een veld van tweeëndertig deelnemers. Als er dus geen Nederlander wereldkampioen wordt (als het hier überhaupt een wereldkampioenschap betreft, maar een kniesoor die daar op let), is dat een ernstige teleurstelling. Voor degenen die van pijltjesgooien houden. Denken wij.

De kop boven dit stukje is de schuld van de BBCcommentator, want die riep dat: "Can the matchstick strike?" Ze noemen Co daar 'The Matchstick' ('De Lucifer', dachten wij), dus dit is vast wel een flauwe woordspeling. Dat moesten wij maar eens navragen bij onze vaste columnist, want die is vrij goed in Engels, hadden wij begrepen.07-01-2007 01.52 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere