Revolutie
Niets zo lekker als een witte boterham met leverworst. Weliswaar komt een witte boterham met vers opgewarmde knakworst aardig in de buurt, maartoch: het haalt het niet. Weet u hoeveel procent onverzadigde, verzadigde of überhaupte vetzuren zich in een witte boterham met leverworst bevinden? Welnu, ik ook niet. En het interesseert me geen reet ook. Omdat het lekker is. En dood gaan we toch.Wist u, voordat u het gisteren of morgen in de krant gelezen had of zult hebben, hoeveel vet er in het gehakt van uw bal zat? Kon het u iets schelen? Kan het u iets schelen? Natuurlijk niet. Pas als het niet te vreten is, wordt het eten interessant (u mag mij citeren en als u modern is, kwoot je maar een eind weg, want ik vond hem wel aardig). Weet u, nadat u het gisteren of morgen in de krant, enzovoort enzoverder, hoeveel vet er volgens ons demissionaire godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet nog in het gehakt van uw bal mag zitten? Kon het u iets schelen? Kan het u iets schelen? (Afwikkelen tot eind).
Strax gaan ze je niet alleen vertellen hoe je op een pasfoto moet staan, of dat leverworst op brood verboden is en hoe je bal gehakt er uit moet zien (voor de Belgen onder u: er moet uitzien), maar ook hoe laat je op moet en hoe laat het licht uit gaat. Voor je het weet mag een eetlepel mayonaise als tussendoortje ook niet meer. Als je ouders zich zo zouden gedragen, zou je ontzettend verschrikkelijk heel erg best wel een beetje (want het blijven je ouders) toch wel kwaad worden. Als de regering zo bemoeiziek blijkt, ga je op internet zoeken naar de dichtstbijzijnde handelaar die je voor een redelijke prijs aan een Kalasjnikov (ook bekend als Kalashnikov) helpt.
26-01-2007 23.59 | Door: Arnold Kuijk
Reacties
Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.