Dat noemen wij een gotspe

StommelingJones
In de nieuwsbrief van Radio Nederland Wereldomroep lazen wij het volgende:
"Scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen een hoger niveau halen. Daarvoor moeten hun talenten beter worden benut en moeten ze meer worden gestimuleerd door leraren. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies.
Een op de tien leerlingen presteert nu onder zijn niveau. Als het talent van de scholieren beter wordt benut, leidt dat tot meer doorstroom naar het hoger onderwijs, minder voortijdige uitval, een grotere kans op werk en een aantrekkelijk inkomen.
Volgens de Onderwijsraad levert het de maatschappij ook veel voordelen op, zoals besparing op de gezondheidszorg en minder criminaliteit.
"
WEL GODVERDEGODVERDEGODVER, zeggen wij dan. Vervolgens leggen wij in alle redelijkheid uit waarom wij zo nodig WEL GODVERDEGODVERDEGODVER moesten zeggen. Welnu: WEL GODVERDEGODVERDEGODVER. Eerst verkloten ze het volledige onderwijssysteem en wordt het leraren niet alleen onmogelijk gemaakt, doch zelfs expliciet verboden fatsoenlijk les te geven, onder fantasiebenamingen als 'Het Nieuwe Leren', 'Competentiegericht onderwijs', 'Natuurlijk Leren' en hoe ze die rotzooi ook mogen noemen en vervolgens is het de schuld van de leraar dat "Eén op de tien leerlingen" nu onder zijn niveau presteert (dat is trouwens nog een lage schatting. Dankzij de huidige puinhoop presteren ongeveer tien op de tien leerlingen ver onder hun niveau, doch dit terzijde).
" [...] EN MOETEN ZE MEER WORDEN GESTIMULEERD DOOR LERAREN."
WEL GODVERDEGODVERDEGODVER. Zoiets noemen wij een gotspe. En we krijgen er bloedgolven van, maar dat had u vast al wel begrepen.

02-02-2007 04.30 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere