Wilde bus

Stommeling Jones
RTV Utrecht meldt:
"BUNSCHOTEN - Voetbalvereniging Quick Boys uit Katwijk voelt zich niet verantwoordelijk voor de grote vechtpartij bij de IJsselmeervogels.

Zaterdagavond vielen na de wedstrijd tientallen Katwijkers op een geweldadige manier een feest aan de Westmaat binnen. Daarbij werd met tafels gegooid en met stalen buizen geslagen.

IJsselmeervogels wil met alle partijen om tafel om te onderzoeken hoe het zo kon misgaan. De KNVB heeft een geplande wedstrijd tussen de twee clubs uitgesteld. Negen supporters uit Katwijk zitten nog steeds vast."

Welnu, dat onderzoek hoeft niet lang te duren. Uit betrouwbare bron weten wij, dat de manier waarop een en ander georganiseerd was, neerkwam op het aloude "vragen om moeilijkheden". Het feest begon 's middags om twaalf uur, dus reeds voor de wedstrijd, en tijdens de wedstrijd kon het publiek er ook nog steeds een kijkje nemen. Een deel van de aanwezige Quickboyssupporters stond stijf van de drank en de pillen. Een ander deel van de aanwezige Katwijkers (nou ja, kan ook hetzelfde deel geweest zijn) was de avond tevoren reeds gearriveerd en had zich in het hotel laten vollopen, omdat IJsselmeervogels - Quick Boys nu eenmaal het Ajax - Feyenoord van het zaterdagamateurvoetbal is.

De idioten die de vechtpartij begonnen zijn (terwijl er dus ook mensen met kinderwagens en dergelijke naar zo'n zaterdagwedstrijd komen kijken, wat wij overigens raar vinden, aangezien wij met een verrekijker nu eenmaal veel meer zien dan met een kinderwagen, doch dit terzijde), waren volgens ooggetuigen niet afkomstig uit Katwijk, maar ook niet uit Spakenburg. Het zou hier een zogeheten 'wilde bus' betreffen, gevuld met relbeluste ADO- of Ajaxsupporters. Wij hebben het niet verzonnen, maar geven het wel graag door.06-02-2007 04.45 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere