Zorgverzekeraar wil patiënten zo snel mogelijk dood hebben

Deze man vliegt
Foto: deze man mag wat Menzis betreft hartstikke dood vallen. Overleven en goede medische zorg nodig hebben mag echter niet
Dankzij het nog zittende griezelkabinet hebben zorgverzekeraars een vrijbrief om met alle middelen te proberen de winst te maximaliseren. Het nog griezeliger komende griezelkabinet gaat daar nix aan veranderen, zodat winstmaximalisatie prioriteit nummer één mag blijven.

Zorgverzekeraar Menzis, die zowel het begrip zorg als de term verzekeraar enigszins losjes hanteert, laat op wel zeer cynische wijze blijken wat de bedoeling is. De bedoeling is, dat je je blauw betaalt zolang je gezond bent en dat je zo snel mogelijk dood bent als je ziek wordt. Dan hoeven ze namelijk minder uit te betalen.

Het Dagblad van het Noorden heeft er een stukje aan gewijd. Menzis in alternatieve zorg, staat erboven. Kwakzalverij en gezweefkees als 'alternatieve zorg'. Je moet maar durven. Dat is net zoiets als iemand wurgen en hem onderwijl wijsmaken dat je hem een 'alternatieve manier van ademhalen' bijbrengt. De eerste alinea van het stukje luidt:

"Groningen - Huisartsen die naast hun gewone behandeling ook antroposofische therapieën aanbieden, zijn goedkoper dan normale huisartsen. Ook al omdat ze minder vaak doorverwijzen naar ziekenhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis."
"Omdat ze minder vaak doorverwijzen naar ziekenhuizen". Jawel. En vaker naar de begrafenisondernemer waarschijnlijk, tenzij de nabestaanden die zelf maar moeten opzoeken. Dat valt niet binnen het pakket van Menzis, dus daar zit Menzis helemaal niet mee. We gaan verder:
"De verzekeraar heeft al een contract met één alternatieve praktijk en overweegt nu ook in zee te gaan met andere huisartsen die naast hun normale praktijk alternatieve behandelingen bieden."
Het is werkelijk heel verschrikkelijk. En over een tijdje worden de huisartsen die zich niet met 'alternatieve praktijken', gezweefkees en oplichting willen bezighouden voor de keuze gesteld: meedoen of geen contract meer. Het gaat Menzis per slot van rekening niet om de gezondheid, maar om het geld. In de derde en laatste alinea van het stukje staat:
"Voorzitter Cees Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij noemt het een ”verschrikkelijke ontwikkeling”: ”Het is een ernstige zaak dat verzekeraars in zee gaan met zulke malloten, die in de wetenschappelijke wereld door niemand serieus genomen worden.”"
Wij vinden dat voorzitter Cees Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij het nog voorzichtig formuleert. Wij vinden het namelijk geen 'ernstige zaak' doch een GROF SCHANDAAL. Als wij bij Menzis zouden zitten, zouden wij spontaan een andere verzekeraar gaan opzoeken, maar wij vrezen dat ze het allemaal doen of gaan doen. Dode patiënten kosten namelijk nix meer.

08-02-2007 10.26 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere