Wat vindt u van de euro?

Je hebt oplichters en oplichters en sommige oplichters lichten opzichtiger op dan andere oplichters. De oplichters van het Nederlands Muntkantoor lichten wel zo opzichtig op dat zeer een goedgevuld voetbalstadion mee zouden kunnen verlichten en een leeg voetbalstadion trouwens ook, want het aantal toeschouwers maakt niets uit.

Het Nederlands Muntkantoor stuurt de 'Deskundigen Enquête 2007' rond, "over het onderwerp 'euro'", gericht aan "Geachte heer/mevrouw,", dus met een komma, maar zonder naam. Welja, donder overal een envelop in de bus en beschouw iedereen als deskundige. Dat is socialisme, een nieuwe kijk op onderwijs, of oplichterij. "Wij hebben u representatief uitgekozen", dat is klinkklare wartaal, dus de nieuwe kijk op onderwijs valt af. Als bedankje voor de deelname aan de enquête krijgt de deskundige een "fraai horloge" en "exclusief het officiële complete setje courante euromunten 'Finland' Gratis nieuw van de bank". Hm, dan valt socialisme ook af, want socialisten geven nooit cadeautjes, of het moest een sigaar uit eigen doos zijn. Maar wacht, je moet viereuronegentig verzendkosten betalen, dus een echt cadeau is het niet, want zo'n setje munten is in totaal nominaal drie euro achtentachtig waard en het fraaie horloge twee kwartjes en met een postzegel van veertig cent maken ze dan nog vijftig cent winst.

Dat het geen socialisten en wel serieuze oplichters zijn, blijkt verderop. Als je namelijk het formulier voor uw "persoonlijke dankpakket!" invult en ondertekent, ben je de pineut. Volgens de kleine lettertjes zit je dan vast aan "de nieuwe actuele nieuwe uitgaven van de editie 'Euro-Gendenkmuntensets' tegen de actuele voordeelprijs van €30,92 tot €49,92 (momenteel 82 stuks)". Je kunt de boel eventueel terugsturen, maar "Als u het verzamelobject niet bijtijds terugstuurt, betaalt u de actuele aanbiedingsprijs". Wedden dat u er niet in slaagt de zooi bijtijds terug te sturen?



08-02-2007 23.05 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere