Oom Ahmed is een sukkel

Stommeling Jones als kamerclown
Onlangs, om precies te zijn gisterochtend, schreven wij:
" In het nieuwe kabinet komt er ook een post voor 'integratie en oude wijkenbeleid', als we het goed begrepen. Die post gaat naar de PvdA en de belangrijkste kandidaat is de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. Wij lachen ons rot als hij het niet wordt omdat de gristenfundamentalisten geen moslimminister accepteren, maar dat is een heel ander verhaal. Deze Aboutaleb zal ongetwijfeld doen wat hij van zijn burgemeester, Job Cohen, geleerd heeft: vooral veel kopjes thee drinken met de te integreren personen en bevolkingsgroepen."
Wij lachen ons helemaal rot en drie slagen in de rondte, want volgens de laatste berichten is hij het dus niet geworden. De post blijkt 'Integratie en Wijkverbetering' te heten en gaat naar Ella Vogelaar.

Welnu, zult u zeggen, dan zal Aboutaleb wel in zijn wethouderlijke wiek geschoten zijn en mokkend in Mokem blijven, maar neen. Hij heeft er voor gekozen om genoegen te nemen met de troostprijs en nu wordt hij staatssecretaris van Sociale Zaken onder minister Donner ("Donner? Is dat een broer van die Donner die zo jammerlijk mislukt is op justitie?" "Neen, het is dezelfde." "AAAAARRRGGGHH!!"). De staatsteletext meldt:

"Ahmed Aboutaleb, gedoodverfd minister, vindt het een "fantastische kans" om onder Piet Hein Donner staatssecretaris op Sociale Zaken te worden. Hij denkt dat hij veel van Donner kan leren en hoopt dat hij iets heeft in te brengen."
Ahmed Aboutaleb gaat als een Marokkaanse excuusneger, of excuustruus, zo u wilt, in een godsdienstwaanzinnig kabinet zitten. Zou dat nou dezelfde Ahmed Aboutaleb zijn uit het volgende stukje, van september 2006:
"In een moderne, westerse samenleving is geen plaats voor religieus getinte wetten zoals de Zondagswet. Deze wet is „een steen des aanstoots.”

Dat zei de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb woensdagmiddag in Rotterdam bij de presentatie van een boek over de toekomst van het islamitisch onderwijs.

Aboutaleb, van Marokkaanse afkomst en moslim, reageerde op uitlatingen van minister Donner van Justitie in een woensdag verschenen boek van twee journalisten van Vrij Nederland. Daarin zegt de bewindsman dat de sharia -de islamitische wetgeving- in Nederland ingevoerd moet kunnen worden als twee derde van de bevolking dat wil.

Aboutaleb is daar faliekant tegen. „Dit is zeer ongewenst. Ik zal ertegen strijden. We moeten in Nederland juist de andere kant op en onze wetten ontdoen van religieuze invloeden. Die passen niet in een moderne, westerse samenleving. Ik noem de Zondagswet als voorbeeld. Die moet weg. Deze wet is een steen des aanstoots.”"

De deense vlag
In de Verenigde Staten noemden radicale negers de negers die naar hun mening te veel met de blanken heulden vroeger wel 'Uncle Tom' ('Oom Tom', van die negerhut, weet u wel). Zelfs Louis Armstrong is weleens van een Uncle Tom mentality ('Oomtommentaliteit') beschuldigd. Zou je deze excuusislamiet nu 'Oom Ahmed' ('Uncle Ahmed') moeten noemen? Of is hij gewoon een PvdAjer van het soort Wouter Bos en betaalt het baantje van staatssecretaris beter dan dat van wethouder? 'Ahmed Boutaleb: een gristenhond in schaapskleren' klinkt trouwens best merkwaardig en bijna even merkwaardig klinkt 'Ronald Plasterk: een gristenhond in schaapskleren'. Maar ja, wie minister (volgens teletext wordt Plasterk minister van godsdienstonderwijs) of staatssecretaris wordt in een gristenhondenkabinet, zal toch zelf ook wel een gristenhond zijn, niet?

Of zouden ze het niet doorhebben? In dat geval is er nog hoop, namelijk de hoop dat er ruzie komt zodra ze het wel begrijpen en dat dit kabinet Balkenende Elf nog sneller valt dan het eerste kabinet van Jeepee Kreukel. Wij vrezen echter met groten vreze.14-02-2007 04.27 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere