Wat een sukkels bij Microsoft

Een computer of compjoeter
Uw en onze captain heeft iets tegen Microsoft en dan met name tegen alle vormen van Windows. Toen DOS nog het belangrijkste besturingssysteem was, gebruikte hij trouwens ook al liever DR-DOS dan MS-DOS. Wij hebben hier nog een compjoeter met een scanner eraan die onder Windows98 draait, maar zodra die scanner de geest gegeven heeft, wordt Windows98 geveegd en gaan we FreeDOS eens uitproberen, in samenwerking met de Technische Dienst, maar dat kan nog wel even duren.

Windows Vista komt bij ons het pand niet binnen, maar wij moesten wel vreselijk lachen om het stukje 'Windows Vista rapporteert 3,5 GB op machine met 4 GB'. Het gaat hier om de hoeveelheid beschikbaar geheugen en wij vinden om te beginnen die hoeveelheid al absurd, doch dit terzijde. Nu heeft Microsoft toch lang genoeg aan Windows Vista gewerkt, zou je zeggen, om in ieder geval dat soort fouten niet te hoeven maken. Want een fout is het, ook al kun je het nog zo goed uitleggen:

"Dit komt omdat de hardware tijdens het opstarten een ±512 MB reserveerd voor verschillende apparaten in het systeem, zoals de PCI Express bus, VGA kaart, systeem bios en ACPI tabellen, legacy video, etc. De gereserveerde geheugenrange wordt uit het maximale adresseerbare geheugen van 4 GB "gesneden"."
De schrijver van het stukje werkt voor Microsoft, dus zijn oplossing is even voorspelbaar als typisch Microsoft: de gebruiker moet maar met de fout leren leven en zijn compjoeter aanpassen aan het mislukte besturingssysteem. Hij zegt dan ook:
"Ideaal gezien zou je dan kunnen zeggen: Ok, dan installeer ik de 64-bits versie van Windows Vista aangezien deze meer dan 4 GB kan adresseren. Helaas kan het dan zijn dat je dan tegen de limiet van de chipset aanloopt. Bijv. de Intel 945G kan maximaal 4 GB adresseren waardoor deze de extra geheugenruimte die nodig is voor het systeem ook niet anders kan adresseren. Hierdoor is het probleem zowel op de 32-bits als de 64-bits versie van Windows Vista hetzelfde. [...]

Indien dit voor de applicaties op dit station een probleem is zal men dus moeten kijken naar een chipset die boven de 4 GB kan adresseren en daar de 64-bits van Windows Vista op installeren."

Als wij dit soort dingen lezen, zijn wij altijd blij dat wij onze compjoeters nog steeds en vooral gebruiken als een veredelde typemachine, zodat wij met een gerust hard jaren achter kunnen lopen. De beste textverwerker aller tijden is trouwens WordPerfect 5.1 en die kon al meer dan wij ooit nodig gehad hebben. Kunt u nagaan. De sukkels bij Microsoft snappen kennelijk niet dat lang niet iedereen zit te wachten op steeds meer toeters en bellen en dat het gewoon wel een keertje genoeg is met de flauwekul.

20-02-2007 12.45 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere