De deur van paviljoen drie

StommelingJones
Toen wij gisteravond met de voltallige redactie in vergadering bijeen waren, bleek dat onze stagiaire een deel van het stripje van gisteren niet begrepen had. Zij was niet op de hoogte van de uitdrukking: "Iemand heeft de deur van paviljoen drie open laten staan", bleek.Tot onze verbazing bleek de uitdrukking ook niet in de Dikke Van Dale te staan, waarop wij besloten op internet te gaan zoeken. Met "deur van paviljoen drie" vonden wij het volgende citaat (afkomstig van een Belgische webzijde, in de cash van Google, dus misschien inmiddels reeds verdwenen):
"Als je prof economie plots vraagt naar een evaluatie van de invloed van het baltsgedrag van de geelgekraagde rietpieper op de getijdenwerking van de magmatische kern van Mount St. Helens, schrik dan niet, blijf kalm, antwoord zo coherent mogelijk, en verwittig naderhand de geneesheer-directeur dat iemand de deur van paviljoen drie is vergeten af te sluiten."
Met "deur van paviljoen 3" vonden wij in een reactie op GeenStijl:
"Excuus mensen, ik ben de Psychiater van Jan Molendijk en heb per ongeluk de deur van paviljoen 3 open laten staan.

opperwezenlijk 28-10-05 @ 23:00"

Bij Theo Cornelissen lazen wij, opnieuw in een reactie:
"Volgens mij is de deur van Paviljoen 3 te lang open blijven staan.

Reactie door Peter Breedveld — zondag 13 november 2005 @ 17.47"

Bij Nieuwnieuws, in een reactie:
"De deur van paviljoen 3 staat open jongens. Sluit die man even weer op dan kunnen we over tot de orde van de dag.

bbbachstra 30-06-06 @ 16:21"

En tot slot op Stripnet, eveneens in een reactie:
"De deur van paviljoen 3 staat duidelijk weer eens ver open..
Weekendverlof waarschijnlijk
"
Toch houden wij, op gezag van uw en onze captain, vol dat het een staande uitdrukking is. We zijn ook benieuwd waar hij vandaan komt.

Een volgende keer gaan wij het hebben over de jongens van de Bree veertien (of de breeveertien), maar dat is een heel ander verhaal.24-02-2007 04.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere