WoningAdvertentie.nl, de hondelulle van de week

Wij hadden tot voor kort, zeg een paar minuten geleden, nog nooit van WoningAdvertentie.nl gehoord en nu is WoningAdvertentie.nl meteen de hondelulle van de week.

WoningAdvertentie.nl heeft ons namelijk bespamd en daar houden wij niet van. Het ongevraagde eposteltje had als onderwerp: "Voor 15 euro verkoopt u uw woning EN particulier EN professioneel". Rot een eind op. Wij hebben geen woning in de verkoop en als wij wel een woning in de verkoop zouden hebben, zouden wij voor die transactie geen vijftien uiri aan een onbekende spammerd geven, aangenomen dat dat de bedoeling is. Het wordt echter nog erger en we nemen de inleiding even regel voor regel met u door.

"Maart 2007". Hm. Dat gaat nog.

"Beste abonnee,". Paf. In een keer mis. En dan ook wel helemaal. Wij kennen jullie niet, stelletje hondelulle, en wij weten zeker dat wij niet geabonneerd zijn op iets wat jullie aan te bieden hebben.

"Het is alweer eventjes geleden dat u onze vorige nieuwsbrief ontving". Ach zo. Het zal de nieuwsbrief zijn. Als je "nog nooit" wilt beschouwen als synoniem aan "eventjes geleden", klopt het. Weliswaar ben je dan geschift, maar dat moet je zelf weten.

"Graag houden wij u d.m.v. deze periodieke emailnieuwsbrief op de hoogte van onze diensten en producten." Dat merken wij ja. Wij waren graag van "deze periodieke emailnieuwsbrief" met informatie over "diensten en producten" verschoond gebleven.

"Ook in deze nieuwsflits ziet u met één oogopslag de actualiteiten op de huizenmarkt". Actualiteiten die ons geen reet interesseren en die wij derhalve niet "met één oogopslag" willen zien.

Na de inleiding komt de eigenlijke "nieuwsbrief", die wij dus niet gelezen hebben en waarmee, hadden wij hem op papier ontvangen, wij nog niet eens onze reet zouden afvegen omdat wij daarvoor prima onbedrukt toiletpapier gebruiken.

De afsluiting is uiterst merkwaardig, want luidt:

" Deze nieuwsbrief is ca. twintig maal verzonden vanuit ons portal 10in1.nl en wordt sinds deze maand verzonden vanuit woningadvertentie.nl . Wij verzenden uitsluitend aan abonnees die zichzelf hebben opgegeven voor de nieuwsbrief.  Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Klik dan hier ."
Een spamboer of spamhoer die zijn spam slechts "ca. twintig maal" verstuurt? Wij dachten altijd dat je toch al gauw aan tienduizenden keren moest denken. Moet die "ca. twintig maal" ons een soort exclusief gevoel geven? Dat wij lid zijn van een kleine club? Of wacht, ze bedoelen dat ze eerst hun rotzooi verstuurden vanaf het eerstgenoemde portal en dat dit nummer eenentwintig ofzo is. Beetje dom dat ze zelf de tel niet hebben bijgehouden.

Daarna beginnen ze ronduit te liegen. Wij hebben ons nooit opgegeven voor hun nieuwsbrief en we zijn dat ook nooit van plan geweest ook. We zullen het vermoedelijk ook nooit doen. Wij wensen die klotenieuwsbrief niet meer te ontvangen, dat hadden ze goed geraden en wij peinzen er niet over om op de door hen aangereikte link te klikken. Volgende spam van deze afzender wordt geplonkt. De link hebben wij overigens vervangen door een linkje naar het nummer Hondelulle, maar dat had u misschien al gemerkt.01-03-2007 16.30 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere