Altijd goed je bammetjes kauwen

Onze vaste columnist heeft een heleboel vaste gewoontes. Een daarvan is om te pas en te onpas mensen de volgende raad te geven: "Altijd goed je bammetjes kauwen".Gisteravond ergerde hij zich opnieuw aan de reclame van de een of andere kutkoekfabrikant (natuurlijk weten wij wel wie, maar die gunnen wij de extra reclame niet) (het is overigens Peijnenburg) die een nieuwe soort kutkoek of een nieuwe kutkoeksoort de wereld ingeschopt heeft onder de naam 'Bammetjes'.

"Waar halen ze godverdomme het gore lef vandaan?" riep hij en woorden van gelijke strekking, waarna wij hem met Stommeling Jones zagen smoezen, waar wij nooit zo blij mee zijn. Toen wij woorden als "Semtex", "Makkelijk zat" en "paar kilo is al te veel" begonnen op te vangen hebben wij die twee maar even uit elkaar getrokken en onze vaste columnist opdracht gegeven de desbetreffende kutkoekfirma een mailtje te sturen. Dat heeft hij gedaan, en het luidde als volgt:

"Geef mij een goede reden om u geen proces aan te doen.

Oftewel: Ik ben ontzettend kwaad over uw 'Bammetjes'. Hoe die krengen smaken zal mij een rotzorg zijn, want de naam deugt niet. De naam is namelijk opzettelijk zo gekozen omdat een van uw grapjassen de uitdrukking "Altijd goed je bammetjes kauwen" kent en daar een slaatje uit wil slaan.

Ik gebruik die uitdrukking al heel lang en heb daar zelfs bewijs van uit 1985 of 1986. De ayatollah Fred Gleufhoed heeft die uitdrukking reeds voor die tijd bewezen gebruikt.

Dankzij uw nieuwe kutmerk 'Bammetjes', zou ik mij elke keer dat ik mijn geliefde uitdrukking gebruik een soort reclamehoer moeten voelen en daar ben ik tegen.

Als het aan mij ligt, geeft u deze prutskoek onmiddellijk een andere naam en om u te helpen om de juiste beslissing te nemen, deel ik u mede dat ik u anders een proces aandoe waarbij het hopelijk, doch niet gegarandeerd, om grote sommen gelds draait. Die u kwijt raakt. Dat dan weer wel.

Groet,

[naam] "

Heeft u ook bezwaar tegen de naam 'Bammetjes' voor zo'n lullige kutkoek, laat dat dan weten op de desbetreffende kutkoeksite. U klikt op 'Contact' en de rest wijst zich vanzelf. Bammetjes zijn bammetjes en bammetjes zijn geen vieze kleuterkoek van Peijenburg. Duidelijk? Duidelijk. Weg met de 'Bammetjes'. Leve de ayatollah Fred Gleufhoed.

10-03-2007 11.00 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere