Sleutelvraag

Onlangs moest ik ergens een aantal mensen toespreken over een onderwerp dat noch hun, noch mij, bijzonder interesseerde en dat ik hierdan ook maar niet zal noemen. Dat minder dan de helft van het beloofde aantal aanwezigen was komen opdagen, vermocht de pret niet te drukken en het werd zelfs nog best een vrolijke boel, maar voordat wij de desbetreffende ruimte binnen konden, moest die eerst worden geopend en daar gaat het om. En over.

De deur was van glas, wat mij sowieso al niet zo'n sterke gedachte lijkt, en het slot zat linksonder in de hoek. Om het slot te openen moest de sleutel in plaats van naar rechts naar links worden gedraaid, wat op zich ook al merkwaardig is, maar op dit moment niet echt relevant.

Welke gedachte kan er aan de plaatsing van het slot ten grondslag hebben gelegen? "In een glazen deur moet je het slot zo ver mogelijk onder ooghoogte plaatsen, ten bate van het esthetisch effect"? Dan hadden ze het in het spuuglelijke felrode veel te grote vierkante handvat dat voor deurklink moest doorgaan moeten verwerken. Als klink klonk het niet, zal ik maar zeggen. Daar een slot vaak bedoeld is om mensen buiten of binnen te houden, zou je verwachten dat het daar iets mee te maken had. Als het slot in het midden, ter hoogte van eerdergenoemde klink, gezeten had, had de eventuele deurenintrappende dief misschien sneller succes gehad dan bij de huidige positie, daar de deur bij de huidige positie meer zou hebben meegeveerd en minder zou zijn ingetrapt. Misschien ook niet. Als je wilt voorkomen dat een glazen deur wordt vernield, moet je hem van panterglas maken en optimaal verend ophangen. Met een beetje bazooka schiet je er dan nog dwars doorheen, dus uiteindelijk is het allemaal irrelevant.



09-03-2007 23.56 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere