I.G.L.O. deelt eerste IP-ban uit.

Trouwe lezers weten dat de I.G.L.O. en het I.G.L.O.-log het gevolg zijn van de eerste IP-ban die uw captain mocht ontvangen van de hondelulle van Geenstijl. Wie dat nog niet wist, weet het nu en kan het nalezen in 'Peter R. de Vries is voor zichzelf begonnen', hoewel de woorden IP-ban en Ipban daarin niet genoemd worden.

Sindsdien heeft uw captain als zelfbenoemd nationaal webzeikerd de nodige Ipbannen verzameld, op grote en kleine logs en in zijn ogen niet allemaal even terecht, en een hoop ervaring opgedaan met het omzeilen van genoemde bansoort. Een Ipban is om verschillende redenen niet effectief en wij hadden eerlijk gezegd tot voor kort niet gedacht ooit iemand een Ipban te zullen geven.

Tot voor kort dus. Onlangs hebben wij echter iemand geschorst en die persoon heeft zich nu een Ipban op de hals gehaald. Dat was niet nodig geweest en het ging als volgt. Bedoelde persoon heeft voor ons constateerbaar geprobeerd om ondanks zijn schorsing toch zijn mening kenbaar te maken in de reactievelden waar wij hem juist niet meer in wilden hebben. Tot zo ver is er nog niets aan de hand, maar hij ging te ver toen hij onder andermans alias ging zitten experimenteren. Wij hebben hem hierop een eposteltje doen toekomen, waaruit wij nu citeren:

"Zoals je misschien niet gelezen, maar wel gemerkt hebt, worden jouw bijdragen in ieder geval voorlopig als spam beschouwd. Dat je wilt proberen hoe je nog wel iets kunt plaatsen is niet alleen tot daar aan toe, maar zelfs een (miniscule) bron van amusement.

Dat je daarbij inmiddels aangeland bent bij het uitproberen van andermans alias ('Karel' was nota bene in dezelfde discussie een tegenstander van jou, meen ik mij te herinneren) is best begrijpelijk, maar het gaat tevens veel te ver.

Nog zo'n geintje en je krijgt een IP-ban. Normaal gesproken houdt dat in dat je niet meer kunt posten, en dat gebeurt ook, maar in Pivot is een bijkomend effect dat ALLE vorige reacties die vanaf hetzelfde IP-adres binnengekomen zijn, onzichtbaar worden.

Je bent gewaarschuwd."

Het was met name de genoemde eigenaardigheid van Pivot ("[...] dat ALLE vorige reacties die vanaf hetzelfde IP-adres binnengekomen zijn, onzichtbaar worden") waarin wij een afschrikwekkend, rustgevend of kalmerend effect vermoedden, daar genoemde persoon nogal veel reacties gegeven heeft. Wij kregen een boos mailtje terug ("[...] jezus jullie lijken wel échte psychopaten") en hoopten dat de boodschap was overgekomen.

Gisteren hebben wij geconstateerd dat hij onder opnieuw een ander alias twee boodschappen geplaatst had (of had laten plaatsen, maar dat maakt ons niet uit. Zijn boodschappen zijn op dit moment niet gewenst, onafhankelijk van wie ze plaatst. Hij is niet voor niets geschorst). Deze boodschappen hebben wij zonder veel omhaal door onze Technische Dienst laten verwijderen en we hebben onze stagiaire licht bestraffend toegesproken omdat ze had zitten slapen. Daarmee was de kous af, want het maakt ons niet uit hoeveel aliassen iemand gebruikt, zolang men maar van elkaars aliassen afblijft en als hij erin slaagt onder een ander alias een boodschap te plaatsen die niet lijkt op het soort teksten dat tot zijn schorsing heeft geleid, is er ook geen vuiltje aan de lucht, lijkt ons.

Gisteravond laat ontvingen wij echter een boos en agressief eposteltje van onze geschorste, waarin hij beweerde dat wij ons vergisten, al formuleerde hij het wat minder netjes. Wij hebben het mailtje niet beantwoord en we wilden er eigenlijk verder ook niets meer mee doen, maar in de loop van vandaag zijn wij van gedachten veranderd. In genoemd eposteltje kwam namelijk ook de volgende text voor:

"Toe dan, doe dan een IP-adresban dan kun je het hele forum wel opdoeken want dan is het een beetje onbegrijpelijk allemaal als er overal bijdragen ontbreken want dan kan niemand meer iets nalezen, meteen doen, dan gaan we gewoon verder op een ander forum over Lucia, er zijn er tegenwoordig genoeg !"
Wij hebben besloten deze figuur zijn zin te geven. Hij krijgt bij dezen een Ipban.

11-03-2007 18.05 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere