Godsdienstwaanzinnigen willen censuur

De deense vlag
Stommeling Jones als kamerclown
Nederland is vol. Volgens alle redelijke schattingen zou Nederland maximaal tien miljoen inwoners kunnen hebben om het een beetje leuk, behapbaar en wat dies meer zij te houden, dus daar zitten we aardig overheen. Als je te veel ratten bij elkaar in een bak zet, gaan ze elkaar dood maken. Ratten lijken in zo veel opzichten op mensen dat er een heleboel dierproeven op ratten gehouden worden om te kijken hoe dergelijke proeven op mensen zouden uitpakken. Of zoiets. Als je te veel mensen te dicht op elkaar zet, gaan ze elkaar ook doodmaken, dus tot zover klopt het wel.

De laatste paar weken is er een aantal personen geweest dat hun eigen gezin heeft uitgemoord. Daar wordt je niet vrolijk van en het hoeft van ons ook niet per se op de voorpagina, maar als kranten het toch op de voorpagina willen zetten, zult u ons daar niet over horen, want dan is dat hun goed recht.

Niet echter als het aan de godsdienstwaanzinnigste godsdienstwaanzinnigen van het huidige neostalinistische godsdienstwaanzinnige spruitjeskabinet ligt. Volgens de Gristenhondenunie moet dat soort nieuws verzwegen, om niet te zeggen verboden, worden. Mensen mogen elkaar wel uitmoorden, maar het mag niet meer in de krant. De schijnheilige gristenhond (excuses voor het pleonasme) Joël Voordewind van de Gristenhondenunie heeft volgens Villamedia.nl (het stukje heet 'Meerderheid Kamer wil mediaregulering' en is misschien niet terug te vinden, want Villamedia.nl heeft een nogal merkwaardige manier van archiveren, doch dit terzijde) een voorstel tot censuur gedaan dat door een kamermeerderheid is overgenomen. Wij citeren:

""Ik pleit niet voor censuur of een verbod op het brengen van nieuws, maar ik vraag me wel af of het nodig is zaken tot in detail te belichten", aldus Voordewind over zijn voorstel. Inmiddels zou er in de Kamer een meerderheid te vinden zijn voor "een strenge suïcide-code".
Journalisten moeten meer maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen, aldus ChristenUnie, CDA, PvdA, SGP en Partij voor de Dieren.
"
Neen, deze gristenhond pleit niet voor censuur. Ha. Laat ons niet lachen. En wie zijn er voor? De Gristenhondenunie, het Gristendemagogisch Appel, de Neogristenhonden van de voormalige PvdA, de Staatkundige Gristenhondenpartij en de Fascisten van de Partij tegen de Mensen. Dat schiet lekker op. Wij zijn niet echt benieuwd wat het volgende onderwerp is waarover wij van de gristenhonden niet meer mogen berichten, maar wij vrezen dat wij daar wel vanzelf achter zullen komen. Mag je nog "DOOD AAN DE GRISTENHONDEN!" roepen, of ben je dan ook al strafbaar? (Hoe zit het trouwens met "DOOD AAN DE MUZELMANNEN!"? Zal ook wel niet mogen.)

17-03-2007 04.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere