De gladiolenjacht mag best verloren gaan

StommelingJones
Wij vinden dat de staat, de provincie, de gemeente en alles wat zich overheid noemt, niet zouden moeten bestaan. Helaas is het allemaal historisch zo gegroeid en houdt het zichzelf op tragische wijze in stand.

Welnu, als we dan toch een overheid hebben, moeten wij daar tegenaan schoppen en dat laten wij dan ook zelden na. Door omstandigheden kwamen wij vanavond wederom zappenderwijs in de Utrechtse gemeenteraadsvergadering terecht, net toen daar de motie "de Gladiolenjacht mag niet verloren gaan" in stemming bleek. Onze onmiddellijke reactie was: "de Gladiolenjacht mag best verloren gaan, ook al hebben wij geen flauw idee wat het is. Juist daarom, eigenlijk meer." Inmiddels hebben wij het opgezocht en wat blijkt:

"De Gladiolenjacht, dé Utrechtse prijs voor de amateurkunst, kan dit jaar niet doorgaan vanwege de subsidieafwijzing van de gemeente Utrecht."
Wij zijn tegen subsidies voor kunst en wij zijn helemaal tegen subsidies voor amateurkunst. Als iemand wil hobbyen, moet hij dat vooral niet laten, maar wij wensen daaraan niet mee te betalen. Als iemand geen geld genoeg heeft voor zijn hobby, heeft hij pech. En dat zeggen we echt niet alleen omdat niemand ons geld wil geven voor onze fotoreis met de spaceshuttle waar wij heel kunstzinnige fotoos hadden willen maken.

13-04-2007 04.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere