Wouter Bos, luldebehanger eersteklas

Stommeling Jones als kamerclown
Wouter Bos. Wouter Bos. Wouter Bos. Als u nu nog niet de slappe lach heeft, moet u ons even een eposteltje doen toekomen, want voor zo iemand hebben wij de Buster Keaton Beker bedacht. De Buster Keaton Beker, of Busterkeatonbeker, is er voor mensen die zichzelf geheel in de plooi weten te houden als er iets te lachen valt.

De Chevy Chase Beker of Chevychasebeker is er voor mensen die serieus kunnen blijven kijken als er niets te lachen valt en die wordt veel vaker uitgereikt. Maar niet door ons. Doch dit terzijde. Wouter Bos dus. Wouter Bos is de misluktste Pvdajer sinds Wim Kok en dat is zo ongeveer de misluktste Pvdajer aller tijden, wat voor Wouter Bos weinig goeds voorspelt.

Wim Kok, die wel Nijenrode maar nog nooit een dag in zijn leven eerlijk werk had gedaan, had zich tenminste van tevoren nog een beetje, hoe schijnheilig en vooropgezet planmatig ook, ingedekt door vakbondswerk te doen. Wouter Bos heeft zelfs dat niet gedaan. Die is vanaf zijn gymnasium bèta, waar op zich nix tegen is, gaan studeren, waar op zich nix tegen is, waarna hij allerlei managementbanen gedaan heeft, waar al heel veel tegen is, daar de stap van echt werk doen in dit pad wordt overgeslagen, wat voor een socialist, een salonsocialist, een schijnsocialist, een nepsocialist en elke andere vorm van politicus een minpunt is.

Vervolgens is deze lul de behanger, of luldebehanger, in de politiek terechtgekomen en tot ieders, in ieder geval tot de onze, ergernis bij de Pvda.

Even tussendoor: als je in 1963 geboren bent en je pretendeert nog "Gymnasium Bèta" gedaan te hebben, dan schenken we je dat. Het zou kunnen. Als je met Gymnasium Bèta politicologie gaat studeren, ben je al een kneus. Dat schenken we je niet, dat constateren wij. Wij hebben zelf Gymnasium Alfa gedaan omdat we te lui waren voor Gymnasium Bèta, dus we weten waar we het over hebben. Die slag is ons.

1981-1988
Politicologie (cum laude)
Vrije Universiteit, Amsterdam
Een echte Bètaklant gaat iets serieus studeren en doet "politicologie" er tussen neus en lippen bij. Maar dat verzwijgt hij dan wel.
"1982-1988 Economie (cum laude)
Vrije Universiteit, Amsterdam

1988-1990
Management Consultant (studies en adviezen met name op het gebied van training en (re)organisatie) Shell Nederland Raffinaderij B.V. , Pernis"

"Management Consultant". Heb je dan Gymnasium Bèta voor gedaan. Heb je dan een studie, hoe waardeloos ook, omdat het geen wetenschap is, doch dit terzijde, cum laude voor afgerond. "Management Consultant". We hebben het nog een keer geschreven zonder te lachen, maar nu liegen we. De Busterkeatonbeker gaat even aan ons voorbij.
1990-1992
Beleidsadviseur (directievertegenwoordiger in het overleg met de Centrale Ondernemings Raad; adviezen inzake arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen)
Shell Nederland B.V., Rotterdam
Het is werkelijk vreselijk. Maar het wordt nog erger:
1992-1993
General Affairs Manager (logistiek, personeel en administratief opzetten van nieuw Shell bedrijf) Shell Romania Exploration B.V., Boekarest
Geen wonder dat die man, die na zijn Gymnasium Bèta intellectueel niets meer gepresteerd heeft, zich een beetje vreemd gaat gedragen. Als je met Gymnasium Alfa dat soort baantjes zou hebben, na een "cum laude" afgeronde studie, al is het maar "Economie", zou je je al generen. Dat kun je nooit geambieerd hebben. En toen:
1993-1996
Staff Planning and Development Manager (recrutering en management development in Hong Kong, China, Zuid Korea en Taiwan)
Shell Companies in Greater China, Hong Kong
Ben je dan cum laude voor afgestudeerd in de economie, heb je zelfs nog iets gedaan in de politicologie, mag je personeelszaken doen. Okay, voor Hong Kong, China, Zuid Korea en Taiwan, maar het blijft personeelszaken. Dat kan ons kleine zusje ook (het kleine zusje van een onzer redactieleden is overigens ook geboren in 1963, heeft Biologie en Scheikunde gestudeerd en is in beide vakken nog afgestudeerd ook. Ons redactielid is reuze trots op haar, maar laat dit zelden blijken, doch dit terzijde. Zij doet ook personeelszaken en heeft daar desgevraagd geen dagtaak aan. Die slag is ons).
1996-1998
New Markets Consultant (investeringsanalyse en - advies nieuwe LPG- bedrijven en markten wereldwijd)
Shell International Petroleum Company, London
Geen idee wat het is, maar het zal ook wel geen reet voorstellen, dus die man blijft een kneus. En waar komen kneuzen terecht? In de politiek. "Those who can, do. Those who can't, teach." En de rest belandt in de politiek. Dus.
1998-2000
Tweede Kamerlid Partij van de Arbeid
Belangrijkste portefeuilles:
- Financiën: Belastingen
- Economische Zaken: Industrie Beleid
- Financiën, Verkeer en Waterstaat: Publiek Private Samenwerking

2000-2002
Staatssecretaris van Financiën
- Belastingen
- Domeinen
- De Munt
- Financiën Lagere Overheden

Juli 2002
Tweede Kamerlid Partij van de Arbeid,

November 2002
Fractievoorzitter en politiek leider van de Partij van de Arbeid

Februari 2007
minister van financiën; vice- premier

Nog nooit in zijn leven een dag hard gewerkt, of hoeven werken. En nu? Minister van Financiën en vicepremier namens de Partij van de Arbeid. Geen wonder dat Jan Marijnissen het beter doet. Die heeft tenminste nog een paar weken gewerkt:

"Het werd eerst inpakken op een ijsfabriek, toen de worstfabriek van Zwanenberg en daarna de metaal. Ik volgde vele cursussen: Bemetel, gronddiploma NIL Booglassen, MIG-, TIG- en autogeen lassen. Mijn 'metalen' loopbaan begon bij een scheepswerfje en vele andere kleine bazen. Het langst werkte ik voor een constructiebedrijfje vlak bij Oss en daarna lange tijd als uitzendkracht overal in Brabant."
We zijn inmiddels behoorlijk afgedwaald. Het was namelijk onze bedoeling Wouter de Gristenhond te grazen te nemen aan de hand van een teletextberichtje:
"De PvdA moet een punt zetten achter de zelfkastijding en zelfvertrouwen uitstralen. Dat schrijft PvdA-leider Bos morgen in de Volkskrant in reactie op de kritiek van onder anderen Jan Pronk en de Jonge Socialisten."
Nog nooit zo weinig punten gescoord voor de Busterkeatonbeker. "PvdA-leider Bos" bedoelt dat ze hem en zijn salaris de komende jaren met rust moeten laten. Wij hebben dat door en gelukkig zijn wij niet de enigen.
"Volgens Bos moet het debat niet gaan over wat er niet is binnengehaald, maar over wat de PvdA wél mogelijk maakt. Hij pleit voor betere scouting, zodat er meer "Jan Schaefer-types" komen."
Hahahahahaha. Sorry. Is er nog meer? Wij hopen van niet. Maar toch:
"Bos wil dat de relatie met de SP wordt genormaliseerd. Hij vindt dat de PvdA het debat met de SP te veel uit de weg is gegaan en wil dat de SP nadrukkelijk wordt uitgenodigd om samen te werken."
Als wij het goed onthouden hebben, heeft Libresse nu een reclamecampagne met als gedachte dat je Libresse maandverband zou kunnen gebruiken om te voorkomen dat je je bij het lachen zou benatten. Welnu, wij hebben nog nooit Libresse maandverband gebruikt (wel een keer een proefmonstertje Always, omdat het zo goed zou absorberen. Welnu, wij hebben geprobeerd ons aanrecht ermee schoon te maken en het absorbeerde voor geen meter. Ook die slag is ons) en wij benatten ons nooit tijdens het lachen, maar als wij een zich tijdens het lachen benattende vrouw waren geweest, hadden wij nu Libresse nodig gehad, lijkt ons. En dan had het nog verrotte weinig geholpen.

Drs. P. heeft ooit een lied gemaakt over de Everhappy Smiling Clip dat eindigt met:

"Wanneer u Jimmy Carter weer ziet grijnzen
Al is de man verkouden als een snip
Moet u, in plaats van snel terug te deinzen
Zijn toestand overpeinzen, en hier volgt een goede tip:
Koop nooit een Everhappy Smiling Clip
"
Om de een of andere reden moeten wij altijd aan dat lied denken als wij de walgelijk grijnzende rotkop van de godsdienstwaanzinnige zakkenvuller Wouter Bos zien. Eigenaardig, maar niet vies toch?

14-04-2007 04.30 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere