Experimenten op de voorpagina

Uw en onze captain wil graag dat de voorpagina, ook wel bekend als "het hoofdlog", er anders gaat uitzien, om het onderscheid met de diverse sublogs duidelijker te maken.

Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf en daarom hebben wij de opdracht gekregen de genoemde voorpagina aan te passen. Om te beginnen wilde uw en onze captain graag dat het recentste stripje ("De logger") altijd bovenaan staat, ook als er in andere sublogs in de loop van de dag nieuwe stukjes geplaatst worden. Wij hebben inmiddels geprobeerd dit voor elkaar te krijgen en als het goed is, ziet u op de voorpagina ergens linksboven in de hoek nu de aflevering 'Smeets' staan.

Er zijn twee oorzaken waardoor zulks niet het geval zou kunnen zijn. De eerste is dat wij een fout gemaakt hebben, de tweede is dat het geen 23 april 2007 meer is. Wij gaan nu kijken of het gelukt is en houden u op de hoogte.

10:08 Het was inderdaad gelukt. Nu hebben wij geprobeerd om de lijst met sublogs naast de tekening te plaatsen in plaats van eronder. Het zal ons benieuwen.

10:16 Wij zijn tot nog toe redelijk tevreden en gaan even koffie drinken. Moet ook gebeuren.

10:43 Uw en onze captain is eveneens redelijk tevreden. Hij wil dat wij op de ingeslagen weg voortgaan en dat de voorpagina voortaan het laatste artikel van elk sublog bevat. Dat gaan wij voor elkaar maken, maar nu even niet.

13:53 We zijn weer bezig en hebben zitten knoeien in het stylesheet.

14:00 We hadden een fout gemaakt en hopen die nu hersteld te hebben. Aangezien de verschillende kolommen en vooral de plek waar zij uiteindelijk terechtkomen nogal veel geheimen voor ons hebben, zou het zomaar opnieuw een zootje kunnen worden. Eigenlijk zouden we eerst de handleiding moeten lezen, zoals wij dat op onze cursussen altijd leerden (RTFM: Read The Fucking Manual), maar we hebben geen handleiding.

14:14 Idealiter komen wij tot een voorpagina met vijf kolommen, maar daar zijn we nog best ver vanaf, vrezen wij.

14:26 Als alles goed gegaan is, gaan wij weer even koffie drinken.

14:42 Er ging dus van alles mis. Nu denken we het opgelost te hebben, maar we weten het niet zeker. Ons gebrek aan gedegen kennis speelt ons parten.

14:46 En als het nu nog niet wordt wat wij in gedachten hadden, gaan we het op een andere manier oplossen. Wij weten dat wij in raadselen spreken, maar het probleem is als volgt: de oude "centercolumn" loopt dwars door onze nieuwe kolommen 2, 3 en 4 heen, waardoor die onleesbaar worden. Daar zijn wij tegen.

15:02 We hebben die "centercolumn" gedumpt en gaan proberen de verschillende sublogs in de nieuwe kolommen te krijgen. Maar nu niet, want nu gaan wij die kop koffie drinken waar wij al zo lang zo vreselijk aan toe waren.

15:48 Wij komen tot de conclusie dat onze nieuwe opmaak ook iets doet met onze RSSfeed. Hoe dat mogelijk is, weten wij niet, maar wij willen de zaak zo snel mogelijk in orde maken.

17:30 Uw en onze captain was redelijk enthousiast, maar hij vond bij nader inzien de oude situatie toch mooier. Nou ja, zolang hij maar betaalt.23-04-2007 09.57 | Door: Technische Dienst

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere