Gestapo wil graag onmisbaar zijn

StommelingJones
Onze Nationale Geheime Staatspolitie, die natuurlijk gewoon de Gestapo hoort te heten doch zichzelf merkwaardigerwijze de AIVD laat noemen, wat staat voor Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, zodat het eigenlijk de AIV zou moeten zijn, wat ze misschien te veel op HIV vonden lijken, doch dit terzijde, heeft weer eens van zich laten horen.

De deense vlag
Waarschijnlijk wordt er binnenkort weer ergens een beslissing genomen over het budget van de Gestapo, want zoiets activeert dat soort lui altijd enorm. Er is in Nederland geen serieuze terrorismedreiging en die zal er niet komen ook, want Nederland is in de ogen van de potentiële terroristen niet meer dan de kleinste staat van de VS, een onbenullig landje met geschifte inwoners of een plek waar je lekker op vakantie kunt om even bij te komen van je fundamentalistische strijd.

De Gestapo wenst het anders te zien. Wij moeten bang zijn. Daartoe heeft de Gestapo het volgende mede te delen, als wij RTL mogen geloven:

"De AIVD heeft vorig jaar geen bewijs gevonden over dreigende aanslagen door moslimextremisten. Toch blijft radicalisering een probleem.

Voorstelbaar

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst meldt in het jaarverslag dat het 'wel voorstelbaar' is dat er een aanslag in Nederland wordt gepleegd. De radicalisering onder moslimjongeren zet bij een kleine groep door, vooral door de zogenoemde salafistische stroming."

Ja. De radicalisering onder gristenjongeren zet ook door. Ook bij een kleine groep. Maar ja, die zijn blank en autochtoon. Net als de leden der Gestapo. Die snappen dat dus. En misschien weten ze zelfs dat zoiets overgaat. Maar goed:
"[...]

Bedreiging

Het hoofd van de AIVD, Sybrand van Hulst, erkent dat radicalisering niet automatisch tot geweld leidt. Toch ziet hij het als een bedreiging omdat het zorgt voor 'spanningen tussen groepen in de samenleving' en 'polarisatie' veroorzaakt.
"
Lekker makkelijk. En vooral een reden om de Gestapo meer geld te geven. Fons Jansen had ooit een conference over mensen en stemmen waarin hij een correspondent opvoerde die verslag moest doen van "onlusten te Manipoer". Het eerste wat die man zei was: "De toestand is hier zeer verward". "Logisch", aldus Fons Jansen, "want anders wordt hij teruggeroepen, dus hij zorgt wel dat het verward blijft." Op dezelfde manier heeft de Gestapo geen belang bij rust in de tent. Angst moeten ze hebben, want daar doen ze het voor.

Het zal dan ook wel geen toeval zijn dat Neerlands belangrijkste "terrorismebestrijder" Geert Wilders op het matje heeft geroepen, waartoe hij niet gemachtigd is en waar Geert Wilders niet blij mee was ook. Die "terrorismebestrijder" zal ook wel lid zijn van de Gestapo en hij moet natuurlijk onmiddellijk ontslagen worden, want waar bemoeit die lul zich mee? Als Geert 'de psychopatische clown' Wilders lelijke dingen over moslims wil zeggen, moet hij dat helemaal zelf weten. Als de moslims er aanstoot aan willen nemen, is dat hun zaak. Maar er is geen Gestapoman voor nodig om die discussie te leiden.

Het merkwaardige is dat de Gestapo tegelijkertijd beweert dat de dreiging van de nazis van 'Blood and Honour' gering zou zijn. Dat beweert RTL althans in het stukje AIVD: dreiging Blood&Honour is gering. Uit de literatuur weten wij dat leden van geheime diensten zelf de onbedwingbare neiging tot radicaliseren vertonen, dus wij durven zomaar te gokken dat de Gestapoleden van dit moment een duidelijke afwijking naar rechts hebben. Iets waar je zelf lid van bent vind je vaak veel minder bedreigend dan de tegenpartij, nietwaar? Wij zijn derhalve banger voor de Gestapo dan voor de radicale moslims. Die wij trouwens ook niet mogen, maar dat wist u al.28-04-2007 04.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere