Our children are people — not projects

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Op de webzijde van USA today lazen wij in het stukje 'Beta Moms' drop the juggling act de volgende zin: "Our children are people — not projects".

Het stukje gaat over moederschap, aangezien 'men' in Amerika kennelijk verzonnen heeft dat een 'Alphamoeder' (Alpha Mom) de beste moeder is, waarbij een alphamoeder dan een moeder is die haar leven en dat van haar kinderen perfect georganiseerd heeft. Inmiddels schijnen er moeders te zijn die luid en duidelijk tegen die gedachte in willen gaan.

Wij zouden de zin "onze kinderen zijn mensen, geen projecten" graag willen gebruiken als kop voor een gloedvol betoog over onderwijs. Helaas hebben we op dit moment geen tijd om het te schrijven. De belangrijkste punten zijn echter dat 'Het nieuwe leren' niet deugt en dat scholen en de staat zo langzamerhand weleens een paar stevige processen aan hun broek zouden moeten krijgen wegens het onbekommerd experimenteren met allerlei vormen van onderwijsvernieling, zodat er inmiddels hele generaties kinderen met waardeloze diploma's en zonder kennis of kunde van school komen.

Voor de scholen in quaestie en de overheid gelden die mensen misschien als mislukte projecten, voor ons als mensen die op een lelijke manier genaaid zijn en op school verplicht een groot deel van hun jeugd hebben zitten verdoen. Daar worden wij niet vrolijk van.09-05-2007 11.00 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere