Zinloos werk, maar iemand moet het doen

Een computer of compjoeter
Onze trouwe lezers weten allebei dat wij nogal geïnteresseerd zijn in onze bezoekersstatistieken en dan met name de vraag wat de mensen die bij ons terechtkomen precies zoeken. Aan onze aanpak kleeft echter een nadeel en dat is dat wij niet weten waarnaar de mensen die niet bij ons terechtkomen precies op zoek zijn.

Die mensen komen bij anderen terecht en vandaar dat wij er nu eens voor gekozen hebben in andermans openbare statistieken te snuffelen. We zijn begonnen bij Mijnkopthee (ondertitel: "Net zo nutteloos als Second Life en Twitter bij elkaar.."), waar wij in de BBClonedirectory de volgende sleutelwoordentoptien aantroffen, van 1 tot 10: ashley; olsen; and; gta; mary-kate; thee; de; the; kate; mary.

De percentages laten we weg, maar we begrijpen dat er op deze webzijde een belangwekkend stuk staat over Mary-Kate en Ashley Olsen die in het spel Grand Theft Auto (GTA) een kopje thee drinken en dat wij dat stuk dan net even gemist hebben. Oftewel: deze statistische gegevens zijn slechts gegevens, maar geen informatie.

Om het eenvoudig te houden hebben wij slechts gezocht op "bbclone" en beperken wij ons tot de eerste vijf webzijden uit de zoekresultaten. De volgende was Botter17.nl, waar wij een sleutelwoordentopvijfentwintig vonden en wel de volgende: plaatjes; photoshop; en; beekman; dyanne; benz; stef; govaarts; 2006; parade; dance; avondvierdaagse; moederdag; fossil; effect; infrarood; schelpen; strand; jpg; tovenaar; zee; open; motorkap; horloge. Ook hier kunnen wij geen chocolade van maken en we gaan verder met de volgende.

De volgende is Dittner.nl, die weer een Top 10 heeft: poesje; pussy; pinguins; condoms; madagascar; poesjes; paus; melman; kunst; moderne. Hier is niet echt een touw aan vast te knopen. Poesje, pussy, poesjes en condoms zouden kunnen aangeven dat een redelijk percentage van de zoekenden op zoek is geweest naar sex en porno, maar wat de paus precies op Madagascar (hoofdstad Antananarivo, dat weten wij uit ons hoofd en dat roepen wij dan ook graag, zomaar) met die pinguïns en de heer of mevrouw Melman gedaan heeft, ontgaat ons en wij weten ook niet of daar condooms en poesjes aan te pas gekomen zijn, om van de moderne kunst nog maar te zwijgen.

Door naar nummer vier, Frans.deMeijer.com, die zelfs een Top 100 (jawel, echt waar, honderd) hanteert. Wij kunnen er geen soep van koken, maar geven de woorden toch maar door, omdat wij er nu eenmaal aan begonnen waren en het ook zonde vinden om er dan na zo veel inspanning mee op te houden voordat het stukje geplaatst is. Je ziet dat wel vaker: omdat je ergens al tijd ingestoken hebt, steek je er nog meer tijd in, daar het anders zonde van de tijd zou zijn. Vermoedelijk klopt die redenering niet, maar wij kunnen ons zomaar voorstellen dat u ook weleens zo te werk bent gegaan. En nu die top honderd: ibanez; simmons; gene; halsema; iceman; femke; bose; blackie; 301; fender; boss; champion; clapton; 110; blokfluit; marshall; trace; eric; ii; elliot; gitaar; samick; smith; adrian; hondo; jmp; scorpions; google.fr; yamaha; muziek; bass; roadstar; korg; 450; san; series; stack; van; gitare; wilson; super; lead; s; bcb-6; cylon; de; maiden; tascam; bas; dtxpress; in; saber; ic; iron; heart; 335; portastudio; superlux; westone; biff; guitar; rock; bcb; kinor; marlboro; mkii; clapton's; vantage; byford; sg; arrow; tremolo; pedulla; blackmore; m1; 424; floyd; nancy; phonic; 270; rose; blokfluiten; roland; gitaarluit; akg; acoustic; versterker; 12; monitor; melody; v; d330bt; davoli; guitars; festival; bayeux; gibson; epiphone; gif.

Die man heeft iets met gitaren, dat snappen we nog, maar waar is Jan Akkerman? Of heeft hij wel iets over Jan Akkerman op zijn webzijde staan, maar is er gewoon geen hond in Jan Akkerman geïnteresseerd? En hoe komen de woorden Femke en Halsema zo hoog te staan? Heeft Femke Halsema ooit gepleit voor een verbod op de elektrische gitaar en heeft Frans de Meijer zich daar boos over gemaakt? Wij weten het niet en gaan door naar nummer vijf.

De vijfde webzijde wiens zoekwoordentopzoveel wij bespreken, al weten we zelf niet meer waarom, is jnnk, die er een Top 50 (vijftig dus) van gemaakt heeft. Zonder verder commentaar: jnnk; samenvatting; jenneke; vernon; little; god; miljonair; danny; de; ik; je; liedjes; het; en; liedje; van; in; een; niet; nijmegen; met; retroplatenspeler; die; wat; op; harings; over; jnnk.nl; meisje; l'auberge; dat; www.jnnk.nl; ouders; horen; haar; procrastinatie; espagnol; plaatjes; moet; lied; string; gratis; uit; hoe; tekst; katie; mijn; voor; meluha; gedicht.

Alles bij elkaar was dit dus een tamelijk zinloze exercitie en we zijn blij dat we er afzijn, wat niet wil zeggen dat we niet in de nabije toekomst gewoon nog eens zoiets gaan doen.13-05-2007 11.26 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere