Chocola na bier smaakt smerig

Ergens in Nederland heeft de politie de opdracht gekregen repen chocolade uit te delen. U gelooft het niet en als ik het niet ergens gelezen had, had ik ook gedacht datik het zelf verzonnen had. Repen chocolade. Uitgedeeld door de politie. Aan jeugdig uitgaanspubliek dat kroeg, disco of andere zuipgelegenheid verlaat.

Iemand heeft dus ergens gelezen dat chocola een kalmerend effect heeft. Dat kan iemand gelezen hebben doordat iemand anders dat ergens gepubliceerd heeft en dat het gepubliceerd is, kan ik garanderen, want ik had het ook gelezen. Iemand heeft dit echter niet alleen gelezen, maar er ook de conclusie aan verbonden dat het waar was en dat er iets mee gedaan zou kunnen worden. Helaas heeft deze persoon kennelijk iets te zeggen over de politie in de buurt en deze persoon heeft de politie in de buurt nu opgedragen de jeugdige dronkelappen kalmerenderwijs van chocolade te voorzien.

Uit mijn jeugd kan ik mij geen alcoholmisbruik herinneren, daar mijn oudste jeugdherinnering ongeveer van eergisteren stamt (dat zal de alcohol zijn) en daar ik in mijn jeugd weinig alcohol dronk, wat mede veroorzaakt werd doordat ik bier niet lekker vond. Dat is pas later gekomen en men heeft mij verteld dat ik mij zowel aan alcoholmisbruik als wangedrag schuldig heb gemaakt. Hoe ik ook mijn best doe en hoezeer ik ook extrapoleer, op geen enkele wijze kan ik mij voorstellen dat het wangedrag er minder op geworden was als iemand mij vlak ervoor een reep chocola had aangeboden. Een politieman in uniform zou misschien enig verschil gemaakt hebben, hoewel er die keer in Polen voldoende politielieden aanwezig geweest schijnen te zijn, maar toen was ik al bewusteloos. Bij die bushalte in Moskou was een geüniformeerd politieman echter buitengewoon welkom geweest. Met of zonder reep chocola.



17-05-2007 23.30 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere