FA Cup Final 2007 live gelogd

Stommeling Jones
13:40 Wij zijn er helemaal klaar voor en de uitzending blijkt al begonnen te zijn. Wij kijken naar de BBC (BBC 1) en zien Gary Lineker een filmpje over Wembley Stadium aankondigen. Vervolgens zien we ook het filmpje, goeddeels in zwartwit, daar het over het oude stadion ging. De finale wordt straks gespeeld in het nieuwe stadion, wat maar goed is ook, aangezien het oude stadion is afgebroken.

13:45 Gabby Logan verschijnt in beeld, gevolgd door Ray Stubbs en voorafgegaan door iemand wiens naam wij zo gauw niet konden lezen. Gary Lineker maakt de eerste grap over Mourinho's hond. Marcel Desailly en Peter Schmeichel gaan er niet op in. Misschien hebben ze hem niet begrepen. Vervolgens gaan ze herinneringen ophalen aan hun eigen cupverleden.

We krijgen archiefbeelden te zien van voorgaande finales met Chelsea en Manchester United. 1994: Manchester United - Chelsea: 4-0. 1996: Liverpool - Manchester United: 0-1. 1997, Chelsea - Middlesborough: 2-0. (Hee, daar hebben we Ruud Gullit) 1999 Manchester United - Newcastle: 2-0. 2000, Aston Villa - Chelsea: 0-1. Dat ging best snel en we kunnen niet garanderen dat we alle uitslagen juist genoteerd hebben. Terug naar de studio.

13:55 Die vent wiens naam wij in het begin gemist hebben gaat straatinterviews houden met supporters. Welnu, dat was reuze verhelderend. Ze hopen dat hun team wint, wat wel een onverwachte invalshoek is. Norman Whiteside wordt geïnterviewd door Gabby Logan. Dit zijn niet de boeiendste momenten van zo'n uitzending, dus wij openen maar eens een blikje bier. Wij drinken bier uit blik omdat onze stagiaire de redactieboodschappen doet en geen kratten kan tillen.

14.00 Frank Lampard wordt ondervraagd en hij blijkt de cup te willen winnen. Didier Drogba blijkt erg belangrijk voor Chelsea. Wij zijn voor Manchester United, want wij hebben een grotere hekel aan Mourinho dan aan Ferguson. Tinus Patat stelt ons een vraag: "Hebben jullie dit jaar tijdig bedacht waar jullie de frikandellen speciaal vandaan gaan halen vanmiddag?" Wij kunnen ons niet herinneren dat daar vorig jaar een probleem mee was, maar voor dit jaar is het geregeld. Onze stagiaire gaat ze halen bij de snackbar.

14:06 Ray Stubbs laat zich uitleggen hoe het stadion in elkaar zit. De stoelen blijken om op te zitten en de koninklijke stoelen ("the royal seats") zitten niet vastgeschroefd, zodat de koninklijken ("the royals") ermee zouden kunnen gaan schuiven. Als ze echt kwaad worden, kunnen ze ze nog naar beneden donderen ook. Het zijn geen geweldige stoelen, maar als je er eentje op je kop krijgt, kan dat nog best gemeen aankomen. Ray Stubbs doet alsof hij voor het eerst in zijn leven een doucheputje ziet en gaat vervolgens met de roltrap naar boven om de trapleuning te bewonderen. Wat is het toch een prachtig nieuw stadion en de vraag waarom het zo lang moest duren om het te bouwen, tegen twee keer de begrote prijs, wordt niet bevredigend beantwoord.

Er zit een restaurant in het stadion en wij vragen ons af hoeveel de frikandellen speciaal daar kosten. Als ze ze al hebben.

14:14 Terwijl Ray Stubbs zijn interview afrondde en de commentator zich voorstelde, wat wij gedeeltelijk gemist hebben, zodat we niet weten hoe hij heet, hebben wij even opgezocht wat dat nou was met die frikandellen speciaal en het was als volgt, volgens ons verslag van vorig jaar:

"17:56 We krijgen trek in een frikandel speciaal, maar waar halen we die zou gauw vandaan? Gelukkig staat er nog een chocolade paashaas."
Wij zouden nu eigenlijk best een chocolade paashaas lusten, maar die hebben we niet.

14:22 Die vent wiens naam we niet gehoord hebben interviewt een paar Chelseasupporters en wij geven even wat informatie door van de BBC Match Of The Day website:

"Expert analysis is provided by Alan Hansen, Alan Shearer and Mark Hughes, an FA Cup winner with both United and Chelsea.

Peter Schmeichel and Marcel Desailly, FA Cup winners with Man Utd and Chelsea respectively, will also be popping into the Match of the Day studio.

John Motson and Mark Lawrenson will be in the commentary box at Wembley."

Er wordt nog maar eens iemand ondervraagd die de cup een keer gewonnen heeft. Als ze nou iedereen gaan interviewen met wie dat het geval is, zijn ze nog wel even bezig.
Als we weer terugkomen bij Gary Lineker en Mark Hughes (dat is toch Mark Hughes?) zien we dat het stadion zich langzaam begint te vullen. Gary Lineker kondigt aan dat we het komende uur nog heel wat amusants te zien zullen krijgen en in de vooraankondiging van het filmpje over José Mourinho hebben ze een woordspeling met "dog" verwerkt: "[...] doggedly pursuing [...]". Voor wie het ontgaan is: er was iets met José Mourinho en zijn hond. Maar het was allemaal een misverstand, volgens Mourinho. De vent wiens naam wij niet gehoord hadden, blijkt inmiddels Jake te heten.

14:34 Alan Hansen, Mark Hughes en Alan Shearer zijn gearriveerd, dus die vent waarvan wij dachten dat het Mark Hughes was, was het niet. Wij komen erachter dat wij het afgelopen jaar duidelijk niet vaak genoeg naar 'Match of the Day' hebben gekeken. Daar stappen de spelers uit de bus. We weten niet welke spelers het zijn en ook niet welke bus het is. Gary Lineker en Alan Shearer zijn het erover eens dat je als speler het zenuwachtigst bent op het moment dat je uit de bus stapt, maar Alan Hansen zegt dat hij vooral erg vaak naar het toilet moest. Daar is José Mourinho. Hij kijkt chagrijnig en wij hopen dat dat zo blijft.

De spelers van Manchester United staan op het veld, evenals een muziekkorps. Wij zijn reuze benieuwd of het muziekkorps gaat marcheren en of ze dan gaan uitwijken voor de spelers van Manchester United. Vanaf de tribunes klinkt gezang en het muziekkorps is niet te horen of te zien. Die zijn er gauw vandoor gegaan natuurlijk. Filmpje over Cristiano Ronaldo.

14:45 Wij zien in onze statistieken dat er een heleboel mensen op onze webzijde terechtkomen met zoekacties betreffende de Cup Final en het aanvangstijdstip. Ronaldo blijkt afkomstig van Madeira en hij kan goed voetballen. Portugees is een mooie taal en wij nemen ons voor de Asterixen die wij in het Portugees hebben binnenkort weer eens te gaan herlezen. Ook onze Dilbert ('Como tramar os Colegas!') gaan wij doornemen. Eerst die Dilbert maar, eigenlijk. We zijn weer terug in de studio en de heren praten over Ronaldo. Hij kan goed voetballen, schijnt.

14:50 Filmpje over José Mourinho. Gary Lineker vertelt ons dat wij, als wij BBC digitaal zouden kunnen ontvangen, door het indrukken van de rode knop de hele ceremonie in het stadion zouden kunnen volgen zonder het geklets en de filmpjes tussendoor. Dat zouden wij wel willen, maar wij hebben die rode knop niet. Bah. José Mourinho wordt nu live geïnterviewd en wij krijgen een rare storing te zien. Wij hopen dat dat zich strax tijdens de wedstrijd niet herhaalt, maar vrezen het ergste. Wij geven nu vast de schuld aan de hondelulle van de Casema. Dat lost niets op.

14:57 De heren in de studio hebben niet zo'n hekel aan José Mourinho als wij en blijken hem zelfs een aanwinst voor de Engelse competitie ("The Premiership") te vinden. Dennis Wise mag vertellen hoe het voelde om de cup op te tillen. Hij was de laatste aanvoerder die dat in het oude Wembley gedaan heeft, in 2000. Het is toch wat.

15:00 Als wij correct geïnformeerd zijn, is er nog een heel uur te gaan tot de aftrap. Beelden van het veld. De oude commentator Desmond Lynam kondigt Bob Geldof aan. Pardon, "Sir Bob Geldof" zelfs. Dat is die man die nog eens een hitje heeft gehad met het nummer 'I Don't Like Mondays', toen hij nog de zanger was van 'The Boomtown Rats'. De volgende persoon die het veld betreedt is Henry Cooper, die Mohammed Ali nog eens tegen de grond geslagen heeft. Ook hij is een Sir, tegenwoordig. Sir Henry blijkt te denken dat hij die partij had kunnen winnen en misschien wel had moeten winnen, maar hij zit er niet echt meer mee ("not bitter about it").

Geoff Hurst, ook al een Sir, mag vertellen dat hij het indertijd best leuk vond om wereldkampioen voetbal te zijn en dat hij niet eens meteen beseft had dat die goal daadwerkelijk geteld was. U weet wel welke goal wij bedoelen. De drie 'Wembley Legends' verlaten het veld weer en wij vragen ons af, waar dit goed voor was. Intussen hebben we wel weer een keer last gehad van die storing. Zou er soms een gloednieuwe etherpiraat actief zijn? Daar zijn wij dan niet blij mee.

15:08 Uit onze statistieken blijkt dat er ook nog iemand op zoek is geweest naar de teen van Balkenende. Die persoon zal toch niet verwachten dat Balkenende vanmiddag opgesteld staat? Intussen valt het beeld nu helemaal weg, maar gelukkig niet voor lang. Het enige wat we gemist blijken te hebben is een straatinterview met een oude man die wij niet herkennen. Filmpje over Ryan Giggs.

15:16 Filmpje over Didier Drogba. Hij blijkt goed te kunnen voetballen. Intussen heeft De Grote Vrager een forumdiscussie geopend met als stelling Manchester United moet winnen van Chelsea. Daar zijn wij het geheel mee eens. Zou Robben eigenlijk meedoen, of is die weereens geblesseerd? Of nog steeds? De heren in de studio vinden dat Drogba een goede voetballer is.

15:20 Ray Stubbs interviewt Schmeichel en Desailly. Reuze boeiend, dus wij gaan even een paar biertjes uit de koelkast halen, zodat we dat niet tijdens de wedstrijd hoeven te doen. Weliswaar zullen wij dan in de loop van de eerste helft lauw bier moeten gaan drinken, maar dat geeft het geheel wel een extra Engels tintje. Wij hebben ook de gewoonte ons bier uit te schenken met zo min mogelijk schuim. Dat is niet om Engels te lijken, maar omdat wij een homersimpsonglas hebben, waarin net iets meer dan een halve liter bier past en wij halveliterblikken gebruiken. Een te grote schuimkraag leidt tot overstroming en bierverspilling. Wel godverdegodver, daar is die storing weer.

José Mourinho's hond wordt weer genoemd en wij zien een spandoek met de text: "José Mourinho's dog is innocent". Er worden weer wat 'Wembley Legends' naar het veld gehaald.

15:32 Onze stagiaire komt binnen met de frikandellen speciaal. Wij leggen haar uit dat ze veel te vroeg is. Omdat wij echter de kwaadsten niet zijn, eten wij ze wel op en sturen we haar er later gewoon opnieuw op uit. Het veld raakt inmiddels gevuld met oudvoetballers, die ongetwijfeld allemaal de FA Cup een keer gewonnen hebben. Wij zijn benieuwd of er ook nog Nederlanders uitgenodigd zijn. Daar is Ian Rush, facupfinaltopscorer, met vijf stuks. De storing begint nu frequenter op te treden. Het lijkt wel alsof er een ander kanaal doorheen probeert te komen. We weten nog steeds niet of het aan de Casema ligt of niet, maar ergerlijk is het wel.

15:38 Gisteren zijn wij met de hele redactie naar het jazzfestival in Breda geweest. Onze stagiaire vond daar een haar in haar patat, wat ze niet leuk vond. Sinds gistermiddag wordt zij "spontaan een beetje misselijk" als ze het woord patat maar hoort, zegt zij. Wij besluiten haar over haar fobie heen te helpen en sturen haar eropuit om voor ons een grote bak patat te halen.

Boven het veld hangt een luchtballon met een trapezewerkster eraan. Het programmaboekje blijkt tien pond te kosten vandaag en tien pond is meer dan tien euro, dus wij vinden dat een zeer pittige prijs. Voor tien euro kun je ook een CD van de Blue Rhythm Jugglers krijgen. Gisteren in ieder geval nog wel: "Eén voor twaalf euro, drie voor dertig".

Wij schrikken op uit onze overpeinzingen door twee vrouwen die 'Abide with Me' staan te schreeuwen. Als ze klaar zijn, wordt de FA Cup, waar het vandaag allemaal om draait, binnengedragen door een militair. Prins William loopt het veld op en pakt de cup aan van de militair. Op de linten aan de cup staat "e-on". Dat zal de sponsor dan wel wezen. Prins William houdt een korte toespraak, waaruit blijkt dat hij het spraakgebrek van zijn vader en zijn oma heeft overgenomen. Daar was geen woord Engels bij, als het ware.

15:52 Wij hebben trouwens nog geprobeerd, samen met uw en onze captain en De Grote Vrager, om onze stagiaire ervan te overtuigen dat er in principe niets smerigs is aan een gefrituurde haar in een bak patat. Chelsea komt het veld op, tegelijk met Manchester United, dus voorlopig staan ze nog gelijk. Onze stagiaire meende echter zeker te weten dat de haar pas na het frituren in de patat terecht was gekomen. Zij kon echter niet uitleggen hoe zij het verschil kon zien tussen een gefrituurde haar en een niet gefrituurde haar. Het Engelse volkslied wordt gezongen en prins William gaat handjesschudden met de beide elftallen.

15:56 Prins William begeeft zich naar de 'Royal Box' en Kalou en Robben zitten op de bank. Rooney komt in beeld, Terry, Mourinho, kortom de regisseur probeert wat camerahoeken uit. Prins William zou misschien liever op de bank zitten dan in de 'Royal Box' en Kalou en Robben zouden liever in de basis staan. Zo is er altijd wat. Royal box kun je letterlijk vertalen als "koninklijke doos", wat ons op de gedachte brengt dat prins William kennelijk nog vrijgezel is, daar hij anders de koninklijke doos wel meegebracht zou hebben om gezellig samen in de royal box te gaan zitten.

Er zit trouwens een schotje voor de royal box, dus als de prins dat zou willen zou hij hem tijdens de wedstrijd ongezien voor het publiek in de koninklijke doos kunnen hangen, waarbij het wel zou opvallen dat ze allebei tijdelijk niet te zien waren. Er is afgetrapt en Chelsea krijgt een vrije trap. Chelsea is aan de bal en speelt hem rond. Manchester United lijkt dat vooralsnog wel best te vinden. Chelsea jaagt de bal naar voren en krijgt een ingooi. Drogba kopt hoog over.

16:03 Manchester United aan de bal. Ingooi voor Chelsea. Manchester United aan de bal. Een beetje slap rondspelen, wat we net Chelsea ook hebben zien doen. Dit belooft een saaie wedstrijd te worden. Giggs krijgt een corner mee. Mourinho staat aan de zijlijn. Corner afgeslagen, ingooi Manchester United.

16:06 Daar is de patat. Dat was dus niet zo slim van ons, want nu moeten we drie dingen tegelijk doen (kijken, typen, eten). Chelsea krijgt iets wat op een kansje lijkt, maar doet er nix mee. Zeuvenenhalve minuut gespeeld, nog niets gebeurd. Scholes wordt neergelegd, vrije trap Man U, Ronaldo voor het eerst aan de bal, Scholes probeert een schot, maar dat gaat ver naast. J. Cole solliciteert naar de eerste gele kaart van de wedstrijd maar krijgt hem niet.

16:11 Elf minuten gespeeld, vrije trap Chelsea. Lampard gaat hem nemen. Geduw in het strafschopgebied, bal belandt bij Manchester United, dat hem bijna verspeelt. En nu helemaal. Nu gaat Chelsea hem weer rondspelen. BOOOOORING!!!. Wij houden meer van het ouderwetse kick and rush.

16:15 Iets wat op een leuke aanval had kunnen lijken, maar Rooney stond buitenspel.

16:17 Rooney heeft intussen geprobeerd op doel te schieten en Manchester United heeft een lange bal geprobeerd. Het levert allemaal nog niets op. Manchester United dringt een beetje aan, maar dat levert alleen een doeltrap op.

16:18 Uittrap Chelsea. Cech speelt nog steeds met de helm die hij al een tijdje heeft om de verschillende delen van zijn schedel bij elkaar te houden.

16:20 Het valt de commentator ook op dat er geen reet aan is: "the most boring twenty minutes I've seen this season". O dear.

16:22 Drogba schiet tamelijk hard redelijk ver naast en dat was dan het beste moment tot nog toe. De patat is op en onze stagiaire gaat het bakje in de prullenbak gooien. Rooney passt op Giggs (of moet het "past op Giggs" zijn? "Paast op Giggs"?) en dat levert niets op. Aanval afgeslagen, maar daar is Manchester United alweer. Ingooi voor Chelsea op de eigen helft, en opnieuw. De commentatoren memoreren een wedstrijd van vorige week, waarbij een hunner in slaap gevallen zou zijn: "This might be worse". Vrije trap voor Chelsea. Schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, halflange bal, bal voor Manchester United. Bal voor Chelsea, kwijt.

16:26 Hee, dat is Van der Sar. Hij schopt de bal ver uit. Scholes, schuif, schuif, schuif, lange bal, kwijt.

16:28 "I'm talking a little bit less than normal, but that's simply because there's nothing to say", aldus de commentator. Rooney staat opnieuw buitenspel. Als Ronaldo die bal had opgevangen, had hij kunnen scoren, maar ja, hij ving hem nu eenmaal niet op. Het spel is alweer aan de overkant en Manchester United krijgt een vrije trap. Wij menen het begin van de slow handclap te horen. Een halfuur voorbij en Chelsea heeft een echte doelpoging. Lampard speelt van een meter of zeuven, over schijnexactheid gesproken, in de handen van van der Sar.

16:32 Chelsea lijkt een beetje op te leven. Meer dan een beetje is het echter niet en nu heeft Manchester United de bal alweer. Maar nu niet meer. Schuif, schuif, schuif, schuif, schuif. Schop. Vrije trap Chelsea. Schuif, schuif, halflange bal en kwijt.

16:34 Beide teams spelen officieel met een 4-3-3-systeem (vierdriedriesysteem) doch in werkelijkheid met 4-5-1 (viervijféén). Dat verklaart waarom het zo oervervelend is om naar te kijken. Wat een laf voetbal. Dan zien wij toch liever dat zo'n elftal aan de wedstrijd begint met de gedachte dat die wedstrijd gewonnen moet worden, in plaats van niet verloren. Joe Cole aan de bal. Schuif, schuif, schuif, schot Lampard, over. Van der Sar reageerde wat traag. Volgens ons kon hij die bal wel degelijk goed zien aankomen, dus als hij gezeten had, was het een blunder van de keeper geweest. Maar hij zat dus niet.

16:37 De mysterieuze storing heeft zich in de eerste helft nog niet voorgedaan, maar daar staat tegenover dat wij nu vreselijk moeten plassen. Er is geen causaal verband en het is wel irritant. Wij houden echter vol. Ronaldo en Rooney lopen elkaar in de weg. Scholes, schuif, schuif, schuif, bal voor Chelsea, nadat Giggs een pasje op Rooney probeerde. Of een paasje, dan wel een passje. Afijn, hij probeerde Rooney aan te spelen en nu is Ronaldo aan de bal. Slechte voorzet. Opnieuw. Scholes speelt op Rooney en die staat voor de verandering maar weer eens buiten spel. Wij denken dat Rooney zelfs een stuk dommer is dan hij er uitziet.

16:41 Vrije trap Manchester United. Schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, lange bal Scholes, kwijt, Chelsea, halflange bal, kwijt, Manchester United, schuif, schuif, schuif. Het veld blijkt trouwens niet best te zijn. Drogba weg en neer. Geen vrije trap. Men zegt in het Engels weleens dat iets net zo interessant is als "watching grass grow", maar hier toont men ons tijdens het spel zelfs beelden van het gras dat niet goed schijnt te willen groeien. Dan moet het wel erg saai zijn. Ronaldo probeert buitenom te gaan en weet de bal voor te krijgen. Corner voor Manchester United.

16:44 Corner afgeslagen, Scholes bezeert zich door tegen Wright-Phillips (heet die man echt zo?) aan te lopen en hij krijgt nog een vrije trap tegen ook. Vrije trap afgeslagen, schuif, schuif, schuif, schuif, schuif, sjok, schuif, rust. "That wasn't very good, was it?" "No it wasn't." Wij gaan even pissen.

16:57 Volgens de heren analisten is het een saaie wedstrijd. Arjen Robben loopt zich warm. Wij gunnen die jongen best een invalbeurt en hij mag van ons ook nog de pannen van het dak spelen, maar wij blijven hopen dat Manchester United wint. Wij hopen trouwens ook dat het niet op een vreselijk saaie verlenging en penaltyschieten uitdraait.

17:00 Beelden van Arjen Robben die zich opwarmt en Alan Hansen merkt op dat Robben nog al vlug gaat liggen. Toch jammer van zo'n jongen, die ooit "potentieel de beste voetballer ter wereld" is genoemd. Misschien zelfs door ons. Nu staat hij dus te boek als een van de slechtste fopduikers ter wereld. De beste fopduikers staan niet als fopduiker genoteerd, wat ze tot goede fopduikers maakt. De enige goede fopduik is de onherkenbare fopduik.

We zijn weer begonnen en Robben is er ingekomen. Er zal er dus ook wel eentje uit zijn, maar we hebben even gemist wie. Vrije trap voor Chelsea, vlak bij het eigen doel. Mourinho staat weer aan de zijlijn. Rooney aan de bal, schot op goal, Cech weert af, Giggs probeert de bal er alsnog in te krijgen, maar staat buitenspel.

17:05 Ronaldo probeert voor te zetten. Achterbal. Chelsea op de helft van Man U, Man U krijgt de bal, lange bal op Rooney die hem met een hakje verspeelt, Robben krijgt de bal tegen zijn hoofd. Er is nu al meer gebeurd in de tweede helft dan in de hele eerste helft bij mekaar. Dat zegt meer over de eerste helft dan over de tweede helft.

17:06 Ronaldo krijgt een vrije trap mee. Giggs aan de zijlijn. Ingooi voor Chelsea. Chelsea probeert er snel uit te komen en dat gaat mis. Ingooi Chelsea. Schuif, loop, schuif, loop, schuif, schuif. Drogba schuift terug. Robben probeert iets, maar het mislukt.

17:08 Ronaldo was weg, maar bereikte Rooney niet. Robben loopt zichzelf over de achterlijn. Chelsea opnieuw aan de bal. Ingooi Chelsea. Voorzet waar Drogba niet bij kan, Giggs raakt de bal kwijt en Chelsea valt opnieuw aan. Er zit nu iets meer vaart in. De spelers hebben ook geen zin in een verlenging. Drogba gaat vlak voor de goal onder de bal door. Het valt de commentatoren nu ook op dat er meer gebeurt dan voorheen.

17:11 Ferguson zit met open mond kauwgom te kauwen en iedere vergelijking met een herkauwende koe valt uit in het voordeel van de koe. Ingooi Chelsea. Robben haalt er een corner uit, die hij zelf gaat nemen.

17:12 Corner afgeslagen. Rooney worstelt zich langs een heleboel spelers heen en raakt dan de bal kwijt. Nu heeft hij hem weer, na een aantal tussenstations en Scholes geeft een voorzet op Giggs, die de bal goed raakt, maar niet zo goed mikt.

17:14 Ronaldo geeft een voorzet. Terry werkt weg. Bal op Robben, die er niet bij kan. Het spel gaat nu sneller heen en weer. Het is nog steeds niet goed, maar wel leuker om te zien dan eerst. Ingooi voor Chelsea op een paar meter van de cornervlag van Manchester United. Lampard neergelegd door Scholes die daarmee een gele kaart verdient. Vrije trap Chelsea op twee meter vanaf de punt van het strafschopgebied. Robben en Drogba staan erbij. Robben lijkt hem te willen nemen, maar Drogba doet het. Hij schiet naast en "van der Sar seemed to be going down very late". Zou van der Sar soms ziek zijn? Of zou hij voor de wedstrijd even een blowtje gebouwd hebben tegen de zenuwen? Dat was dan niet erg verstandig.

17:18 Zou prins William nog zitten te kijken? Of zit die inmiddels te slapen en te dromen van zijn koninklijke doos? Robben probeert een voorzet die door Scholes bijna verlengd wordt voor Drogba. Dat kan nooit de bedoeling van Scholes geweest zijn. Opnieuw Robben. Hij probeert voor te zetten: "great play by Robben. So direct, so powerful." Maar van der Sar zat er wel tussen, dus veel schiet Robben er niet mee op.

17:20 "Here he comes again". Nu neemt Manchester United over, wat eindigt met zo'n domme krachtloop van Rooney. Hij wordt gestuit door Cech.

17:21 Nieuwe aanval Manchester United, overgenomen, overgenomen. Giggs, Ronaldo. Ronaldo speelt de bal tegen de hand van Makelele en krijgt een vrije trap mee. Dit lijkt ons een mooie hoek voor een doelpunt. Ronaldo strikt zijn veters maar eens extra. Giggs, Fletcher en Ronaldo bij de bal. Ronaldo gaat het doen en schiet hem tamelijk beroerd in de muur. Twintig minuten gespeeld in de tweede helft: "The game is better". Robben. Ingooi voor Chelsea. Neen hè, gaan ze weer schuiven. Robben ligt geblesseerd op de grond. Wij zijn benieuwd of hij er meteen weer afkan. Wij kunnen ons voorstellen dat hij bij die vliegende tackel van zonet zijn onderbeen gebroken heeft, maar zulks lijkt niet het geval. Hij wordt zelfs nog opgelapt, zo lijkt het. Maar neen. Hij wandelt het veld af. En nu wil hij er weer op.

17:26 Robben is terug. Maar het gaat nog niet lekker met hem. Giggs in de zestien, corner voor Manchester United.

17:27 Corner afgeslagen en de bal belandt bij Cech. Die jaagt hem naar voren.

17:29 Ronaldo, Scholes, Fletcher, Carrack (als dat zijn naam is), Chelsea. Schuif, schuif, schuif, schuif. Hè gat, daar gaan we weer. Geduw tussen Scholes en iemand van Chelsea. Vrije trap Manchester United, Chelsea aan de bal. Aanval Chelsea, voorzet, weggekopt door Ferdinand. Om te winnen moet je scoren en om te kunnen scoren moet je de bal op zijn minst in de buurt van het doel kunnen krijgen. Wij hebben zelf onze mooiste goal gescoord toen wij stomdronken in het veld stonden. Wij kregen de bal aan onze linkerzijlijn bij de middenlijn aangespeeld en onder het motto "die willen wij niet hebben, want daar zijn wij te dronken voor" gaven wij de bal zo'n hengst dat hij in de rechterbovenhoek (van ons af gezien) verdween. Als wij nuchter waren konden wij dat niet, of althans probeerden wij het geeneens.

17:35 Drogba en van der Sar hebben ruzie gemaakt en het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal, ook wel stuiterbal geheten. Nou joh, schiet op. Scholes op Giggs. Giggs wordt neergelegd. Ferdinand en Drogba zijn aan het bekvechten, Giggs gaat de vrije trap nemen. Doeltrap.

17:37 Chelsea aan de bal. Schuif, schuif, schuif, schuif, loop, schuif, ren, kap, voorzet, weggekopt. Ingooi voor Chelsea. Nog minder dan tien minuten te gaan. Doeltrap voor van der Sar. Zou die joint inmiddels uitgewerkt zijn? Strax bij het penaltyschieten moet hij helder zijn, lijkt ons.

17:39 Chelsea aan de bal, ingooi Chelsea. Schuif, schuif, schuif, schuif, Robben, ren, kap, ren, val, doorspelen, Manchester United, schuif, Giggs, ingooi Manchester United, gele kaart voor Makelele. Dat had trouwens ook wel een rode kaart mogen zijn, want hij kwam met zijn noppen vooruit op de knie van Scholes af en Scholes had mazzel dat het niet zijn standbeen was. Chelsea is weg, maar Lampard wordt wederrechtelijk gestopt. Vrije trap Chelsea.

17:42 Lampard gaat de vrije trap nemen en joekelt hem in de muur. De bal vliegt terug tot over de middenlijn. Robben, stuit, Makelele, voorzet, bal blijft hangen, maar niet lang genoeg. Lampard laat zich vallen in de zestien. Robben doet zijn best en misschien de anderen ook wel, maar het wil maar niet echt spannend worden. Het kan ons inmiddels al geen reet meer schelen wie er wint. Maak maar een goal, dan zijn we ervan af.

17:45 "Looking more and more like extra time here." AAAARGH! Niet nog langer. Schop hem desnoods in je eigen goal. Hup Robben, maak een eigen doelpunt. Onze Robben die bij Chelsea zijt, verlos ons van deze ellende. Of zoiets.

17:47 Rooney op kracht langs een paar spelers, maar meer dan een corner zit er niet in. Giggs, corner weggekopt door Drogba, bal komt niet terug. Ingooi voor Chelsea. "[...] we're in for the extra time." "Can't wait."

17:49 Vrije trap Manchester United. Giggs neemt hem en Vidic (die trouwens al een poosje geleden een gele kaart ontvangen heeft) kopt over.

17:50 Eindsignaal. Verlenging. Wij gaan gauw even pissen.

17:57 Ze zijn alweer tweeënhalve minuut bezig. Nog niets gebeurd. Dat wordt penaltys nemen. Kalou komt erin voor Wright-Phillips. Robben schijnt dus nog in orde te zijn. Benieuwd of die strax weer een penalty durft te missen.

18:00 Wij beginnen ons zo langzamerhand af te vragen waarom we dit ieder jaar weer doen. "Omdat het moet van de captain", aldus onze stagiaire. Daar zit wat in. Uw en onze captain is trouwens zelf in geen velden of wegen te bekennen. Giggs neemt een corner, die wordt weggekopt. De bal wordt teruggebracht in de zestien en daar houdt het mee. Mourinho in beeld en niemand die een grap maakt over zijn hond. Giggs aan de bal, Giggs gaat liggen, geen overtreding, Kalou, Carrick (zo heet die dus. Handig, die namen op die shirts) speelt terug op van der Sar. Inmiddels is de bal alweer aan de overkant. Corner voor Manchester United. Hup de roodwitten. Giggs gaat hem nemen. Over iedereen heen, Rooney verovert de bal, gooit hem in de zestien, weggekopt, Giggs, Scholes, Brown, Terry werkt weg. Terugspeelbal Giggs op van der Sar, vanaf de middenlijn. Vrije trap voor Manchester United.

18:04 Schot Scholes. Ver naast.

18:05 Lampard heeft een knie in zijn rug gekregen. Gelukkig was het de knie van Ferdinand en niet van Lampard zelf. Dat zou maar tot blessures geleid hebben.

18:06 Rooney wil een vrije trap maar krijgt hem niet. Terry ook niet en de bal gaat weer richting het Manchesterdoel. Drogba probeert een leep balletje op Lampard maar dat mislukt. Drogba opnieuw, geen gevaar, bal gaat weer naar de overkant. De bal belandt weliswaar in het doelgebied van Chelsea maar is daar niet gevaarlijk. Robben is niet snel genoeg bij de bal. Manchester United speelt een beetje rond. Beide ploegen waren al als de dood om te verliezen en dat is er nu zeker niet minder op geworden. Robben aan de bal. Hele slechte pass. Giggs scoort, maar volgens iedereen heeft Cech de bal nog voor de lijn tegengehouden, dus Giggs scoort niet. Smith legt iemand neer en moet daar geel voor krijgen. Robben aan de bal. Via een Manchesterspeler komt de bal bij Drogba terecht, die in het zijnet kopt.

18:12 De tweede helft van de verlenging is begonnen. Wij verwachten er weinig van. Wat een boutwedstrijd zeg.

18:13 Als een programmaboekje al tien pond kostte, wat hebben die arme mensen op de tribune dan voor een kaartje moeten betalen? Dat is geen raadseltje, maar zomaar een gedachte. Het kon best eens veel te veel zijn. De supporters van de winnende partij zullen het vermoedelijk uiteindelijk de prijs wel waard vinden, maar de verliezers en de neutrale toeschouwers balen als een stekker, willen wij wedden. Invaller Robben wordt uitvaller Robben. Mourinho troost hem, een beetje. Kalou raakt Heinze in het gezicht. Giggs veroorzaakt een ingooi.

18:16 Manchester United in de aanval. Ingooi Brown, Brown opnieuw, aanval verzandt, bal gaat terug over de middenlijn. Lange bal op Rooney maar Cech gooit zich er goed voor. Brown is omgevallen. Het was een mooie pass van Scholes maar Neanderthaler Rooney kreeg hem niet goed onder controle. Die man doet te veel op kracht en je kunt zo'n aanvliegende bal nu eenmaal niet goed dood maken door hem in de grond te stampen. Nou ja, het kan wel, maar dan kun je er verder niets meer mee. In dit geval stuiterde de bal net een beetje te ver weg.

18:19 Giggs gaat eraf en is daar niet blij mee. Carrick gaat er ook af. Solskjaer en O'Shea komen erop en zo is het toch weer elf tegen elf. Of tweeëntwintig tegen de voetballiefhebber.

18:21 Kalou veroorzaakt een kans voor zichzelf en helpt die persoonlijk om zeep. Daar kun je minister Verdonk niet de schuld van geven.

18:22 Smith solliciteert naar zijn tweede gele kaart, doch krijgt hem niet. Vrije trap Chelsea. Aanval Chelsea. Drogba scoort.

18:24 Wij hopen zelfs dat Manchester United geen gelijkmaker scoort, dan kunnen we deze teleurstellende wedstrijd zo snel mogelijk afsluiten.

18:25 Nog een paar minuten, dan hebben we het gehad. Eigenlijk hebben we het al geruime tijd helemaal gehad met deze partij, maar dat wist u vermoedelijk al. Chelsea in de aanval. Vrije trap United. United heeft haast en Kalou krijgt geel. "A dramatic finish to what was for a long time a game that didn't live up to the expectations". Oftewel: gelukkig wordt deze klotepartij niet ook nog opgerekt met strafschoppen. Mourinho kijkt nog steeds chagrijnig. Van der Sar staat plotseling aan de middenlijn, maar mag de vrije trap niet nemen. Iemand anders doet het, weinig succesvol. Wij hopen voor van der Sar dat hij echt stoned is, dan komt de klap niet zo hard aan.

18:30 Nu probeert Manchester United eindelijk een beetje om een goal te scoren, maar dat hadden ze veel eerder moeten doen.

18:31 Eindsignaal. Chelsea heeft gewonnen met 1-0. Drogba is er meteen vandoor gegaan. Beelden van juichende spelers. Drogba komt terug. Hij moest waarschijnlijk even pissen of zo. Afijn, het is voorbij en wij zeggen: Mourinho en de zijnen hebben ons iets voorgeschoteld waar de honden geen brood van lusten. Dat we ter afsluiting nog eenmaal de woorden Mourinho en hond in dezelfde zin gebruikt hebben. En nu gaan we gauw naar de Sportschau kijken op de of het ARD.19-05-2007 13.41 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere