Frits Barend

Stommeling Jones
Frits Barend is volgens de wikipedia geboren in 1947. Wij hebben een pleurishekel aan Frits Barend. Als Frits Barend dat zou weten, zou hij het ongetwijfeld wijten aan antisemitisme. Frits Barend wijt namelijk alles aan antisemitisme.

Familieleden van ons hebben zo'n Israëlische boom bij elkaar verdiend door joodse onderduikers te helpen, bij voorkeur met onderduiken, wat het beste werkte door ze als onderduikers in huis te nemen, of bij de buren onderdak te brengen. Wij zijn altijd nog trots op die familieleden en wij beweren ook altijd, nogal gratuit, dat wij ook ons best gedaan zouden hebben zoveel mogelijk onderduikers te laten onderduiken, wat in ons geval fysiek onmogelijk was doordat wij nog niet geboren waren. Toch hebben wij een pleurishekel aan Frits Barend.

Volgens ons is Frits Barend een ongelofelijke klootzak. Wij zijn zelf ook een ongelofelijke klootzak, en misschien nog wel ongelofelijker dan Frits Barend en misschien wel klootzakker ook, maar wij zijn geen bekende Nederlander, dus in ons geval is het minder erg. Voor mensen die ons niet kennen althans, want die hebben geen last van ons. Mensen die Frits Barend niet kennen, hebben wel last van Frits Barend, dat is het verschil.

Wij komen hierop, doordat wij Frits Barend, tot ons grote verdriet, weer eens op televisie zagen. Met zijn zelfingenomen kop zat hij in het programma van Talpa te zitten, waarbij hij wel minimaal twee keer kans zag de woorden "in Jeruzalem" toe te voegen aan een op zichzelf, want het was een voetbalprogramma van Talpa, al zinloze mededeling.

Kijk, Barend, je kunt niet claimen dat je ouders zijn omgekomen in het concentratiekamp. Van je grootouders, je ooms en tantes, je neven en nichten, oudere broers en zussen weten wij nix en van onze ouders, grootouders, ooms en tantes, neven en nichten, oudere broers en zussen weet jij dan weer nix. Hoe groot het leed ook is, dat antisemieten jou ooit hebben aangedaan, maakt ons niet uit. Voor ons blijf je gewoon een individuele klootzak en als je er niet zelf zo vaak op had menen te moeten wijzen dat je joods was, hadden wij het niet eens geweten, want wij denken niet in dat soort categorieën.

Als eenvoudige boerenklootzak herkennen wij echter een over het paard getilde klootzak wanneer wij hem zien. En jou zien we veel te vaak.24-06-2007 04.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere