Web-log.nl, de hondelulle van de week

'Web-log.nl jaagt loggers in snel tempo weg' schreven wij iets meer dan een jaar geleden (op 18 mei 2006). Daarna schreven wij, in augustus, ook nog: 'Web-log.nl nog niet uit de problemen'. En toen werd het stil.

Tot vandaag. Daar wij ons eerste log in rudimentaire vorm hadden gehandhaafd, stonden wij nog op de epostlijst van webstreepjelog en zodoende ontvingen wij het volgende eposteltje:

"Beste ,

Belangrijk voor alle webloggers met een gratis weblog:
Vanaf begin volgende week staat er een smalle balk boven je weblog met daarin veel aandacht voor alle weblogs en ruimte voor advertenties. Aan het uiterlijk van je weblog verandert niets, behalve dat je weblog iets lager (77 pixels) begint. Dat is precies zo hoog als de afbeelding hiernaast.
(afbeelding verwijderd. C.I.)

Webloggen moet gratis blijven
De 77PXL Balk staat er niet voor niets: we willen webloggen altijd gratis kunnen houden, inclusief de gratis support. Maar we willen ook blijven investeren in nieuwe functies als weblog mobiel, nieuwe thema's, blogtoys en veel meer. Daar zijn simpelweg meer inkomsten voor nodig.

Kleur aanpassen of verwijderen
We kozen niet zomaar voor deze vorm. We vroegen honderden webloggers naar hun mening. 90% Van hen reageerde positief en stelde ook een aantal weblog-vriendelijke opties voor:

1. Met de fotobloggel of de laatste berichten erin, krijgt iedereen meer aandacht voor zijn weblog.
2. Je kunt de 77PXL Balk any moment verwijderen en wel op 2 manieren:
- Met een maandelijkse sms. Dat kost je 1,50 euro per maand of
- overstappen op een betaald account. Dat kan vanaf 2,95 per maand.
Meer informatie over het verwijderen van de 77PXL Balk »
(hier stond een link, maar die hebben we verwijderd. C.I.)
3. Je kunt de 77PXL Balk de kleur van je weblog geven of aanpassen aan je achtergrond. Meer informatie over jouw persoonlijke instellingen voor de 77PXL Balk »
(hier stond ook een link, maar die hebben we eveneens verwijderd. C.I.)

Meer informatie via over.web-log en weblog help."

Dit eposteltje was voor ons aanleiding om het restant van ons eerste log ook maar te verwijderen, daar wij immers juist uit angst voor advertenties op ons log bij webstreepjelog weggegaan waren en het nu dus zo ver is.

Wij zijn wel even gaan kijken naar de reacties en wij kunnen u zeggen, die liegen er niet om. Bij het stukje 'Belangrijk voor iedereen met een gratis weblog' kent het enthousiasme duidelijk grenzen, om het eufemistisch uit te drukken. Wij zijn blij dat wij al lang niet echt meer bij web-log.nl zaten en roepen web-log.nl bij dezen uit tot hondelulle van de week.26-06-2007 18.40 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere