De Vader Rijn soap continues

Vader Rijn College, foto
Een deel van onze medewerkers mag dan inmiddels vakantie hebben, onze lezers zijn nog volop actief en Cyberbabe tipte ons dan ook dat het Vader Rijn College opnieuw in het nieuws is, in verband met het ontslag van de handenschuddenweigerende docente. Aangezien een onzer medewerkers zich onlangs in het auteursrecht verdiept heeft, weten wij dat wij het desbetreffende bericht integraal mogen overnemen, daar wij een nieuwsmedium zijn en de bron (de De Telegraaf) erbij noemen. Voor het gemak doen wij dat dan ook. De kop boven dit stukje is overigens een idee van Cyberbabe, waarvoor dank.
"Islamitische docente wil baan houden

UTRECHT - De islamitische docente van het Utrechtse Vader Rijn College die in februari ontslag kreeg omdat ze weigerde mannelijke collega's de handen te schudden eist vrijdag voor de rechter vernietiging van dat ontslagbesluit. Dat heeft haar advocaat dinsdag gezegd.

Beslist de rechter anders dan wil ze in ieder geval een vergoeding, in de vorm van een aanvulling op haar WW-uitkering. De docente weigerde sinds de zomervakantie van 2006 om geloofsredenen de handen van mannelijke collega's te schudden. Eerder had ze daar geen problemen mee.

Wegens de weigering besloot de directeur van het vmbo-college haar te schorsen en de zaak voor te leggen aan de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). De docente deed dat ook. De CGB bepaalde in november dat het college niet van haar mocht eisen dat ze handen geeft. De school legde dit advies naast zich neer en stuurde haar in februari een ontslagbrief. Daartegen gaat ze nu in verweer.

De toenmalige minister van Onderwijs Maria van der Hoeven noemde de uitspraak van de commissie onbegrijpelijk. Ze wees erop dat de school het geven van een hand consequent als een symbool van respect hanteert, waarmee conflicten beslecht moeten worden."10-07-2007 21.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere