Wireless FM Stereo, de miskoop van de maand

Banjo, mandoline, gitaar, trompet, ukelele, klarinet
Het leek uw en onze captain wel een goed idee om ons bij de Blokker voor €9,00 (negen euro) de Wireless FM Stereo te laten halen die deze week in de folder staat (wij hebben die folder eens bekeken, maar kunnen het draadloze kreng daar nergens in terugvinden, dus hoe uw en onze captain er bij kwam dat het in de folder stond is ons een raadsel. Maar het lag wel in de winkel, helaas).

Uw en onze captain dacht hiermede een mogelijkheid te hebben om de muziek van onze centrale mediacomputer via de redactionele stereoinstallatie door de burelen te laten schallen, overigens zonder iemand te vragen of er wel interesse voor was.

Aangezien de genoemde Wireless FM Stereo een prutsapparaat blijkt te zijn, doet dat laatste er niet echt toe. We hebben het apparaat aangesloten op de computer en toen bleek de ontvangst op ons telefoontoestel, waarin zich een fmontvanger bevindt, uitstekend te zijn, mits wij ons op minder dan twee meter afstand van de Wireless FM Stereo bevonden en niet bewogen. De computer bleek zelf enigszins te storen, maar toen wij er een verlengsnoertje tussenzetten, werd het er niet veel beter op.

Een van de draagbare redactieradio's, met cdspeler en cassetteding, zo oud is hij al, bleek met gebruikmaking van de antenne zelfs op tweeënhalve meter nog ontvangst te hebben, maar wel met een hele hoop ruis en de centrale radio waar het allemaal om te doen was, ving het signaal helemaal niet op. Aangezien we de kassabon al hadden weggeflikkerd, evenals de originele verpakking en wij voor €9,00 euro niet gaan lopen zeuren bij de Blokker, hebben wij er nu dus een tamelijk nutteloos apparaat bij, dat misschien nog net geschikt is voor het doel dat er in de folder bij genoemd wordt: draadloos muziek te verzenden van je MP3speler of ander muziekapparaat naar je autoradio. Alsof je geen CDspeler in je auto hebt. Maar goed, dat zou dus nog kunnen, hoewel wij ook wat dat betreft niet optimistisch zijn.

In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat trouwens nergens hoe ver het zendertje zou moeten zenden, dus wat dat betreft hebben wij geen poot om op te staan. Als het zendertje niet verder zendt dan vijf centimeter, zendt het immers ook, nietwaar.

Het betreft hier een product van Edco Eindhoven B.V., nemen wij aan, aangezien defecte apparaten daarheen dienen te worden opgestuurd. In dat geval is het productnummer 871125200692 en het product een FM SENDER (dat staat met hoofdletters in de gebruiksaanwijzing, dus doen wij het ook maar met hoofdletters). Op de achterkant van het apparaatje zien wij echter staan: 0678 model MF-872, Batchnr: 311262 en als fabrikant (of zou dat het merk zijn? Ach, wat kan het schelen) A.I. & E.

Wij blijven voortaan ver uit de buurt van producten van Edco Eindhoven B.V. en A.I. & E. (of A.I.&E.). Bovendien is dit voorlopig de laatste keer dat wij een elektrisch apparaat aanschaffen bij de Blokker, terwijl wij in een eerder stadium (de handmatig aangedreven groentesnijmolen van onze stagiaire) al besloten hadden daar nooit meer goedkope plastic zooi met bewegende onderdelen aan te schaffen. Zo blijft er uiteindelijk weinig over om nog voor naar de Blokker te gaan, hoewel ze laatst wel 'Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit' in de aanbieding hadden, maar die zal dan elders ook wel goedkoop te vinden zijn. We hebben hem trouwens toen wel gekocht, doch dit terzijde.

Dat het lullige apparaatje, de Wireless FM Stereo, onze miskoop van de maand is, geeft overigens wel aan dat wij maar heel weinig miskopen doen en daar zijn wij best blij mee, maar dat is een heel ander verhaal.

[TOEVOEGING:] Het kreng blijkt afkomstig van Shenzhen Kingsun Enterprises Co. Ltd en heeft als "Primary Competitive Advantages" slechts één ding, te weten "Price".12-07-2007 19.42 | Door: Technische Dienst

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere