Minister Vogelaar zwaar overspannen

Stommeling Jones
Het huidige neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende 666 heeft nog geen dag gewerkt en toch is een van de ministers erin geslaagd zwaar overspannen te raken. Of zou de desbetreffende minister niet eens overspannen zijn, maar gewoon volslagen geschift?

In een kabinet van levensgevaarlijke godsdienstwaanzinnigen waarin de gevaarlijkste gek vicepremier is vallen de andere psychiatrische patiënten niet allemaal even vreselijk op. Dat is maar beter ook. Mevrouw Ella Vogelaar wenste zich daar echter niet bij neer te leggen en heeft een interview gegeven aan een van de godsdienstwaanzinnige dagbladen, te weten de Trouw, als wij tenminste De Pers mogen geloven. 'Nederland moet de islam omarmen', heeft men er bovengezet. Wij citeren:

"Nederland moet de islam omarmen en helpen zich te wortelen in de Nederlandse samenleving."
Van zoiets krijgen wij ogenblikkelijk bloedgolven. Zijn we godverdomme al tientallen, om niet te zeggen honderden, jaren bezig de gristelijke tak van de godsdienstwaanzin uit het straatbeeld en de maatschappij gebannen te krijgen, moeten we godverdegodver een andere godsdienst niet alleen oogluikend toestaan, maar zelfs "omarmen".
"Dat zegt minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) zaterdag in een interview met dagblad Trouw."
De minister voor Integratie is duidelijk niet goed bij haar hoofd. Dat blijkt ook uit:
"Zij voorziet op de lange termijn een joods-christelijke-islamitische traditie ontstaan."
"Een joods-christelijke-islamitische traditie". Enig historisch besef is haar duidelijk vreemd, anders had zij geweten dat er al een eeuwenoude joods-christelijke-islamistische traditie bestaat, die er op neerkomt dat de aanhangers der verschillende vormen van godsdienstwaanzin elkaar bij de eerste beste gelegenheid de hersens proberen in te slaan, in opdracht van hun eigen waanzinnige god en zijn grondpersoneel. Het stukje gaat verder:
"Regering en samenleving hebben te weinig gedaan om de kloof tussen moslims en niet-moslims te voorkomen, zegt Vogelaar."
Wij zijn zo vrij het daar niet mee eens te zijn. Als ze had gezegd "regering en samenleving hebben te weinig gedaan om een kloof tussen godsdienstwaanzinnigen en redelijk denkende mensen te scheppen", waren wij het er al meer mee eens geweest, maar dat zei ze dus niet. Wij zeggen hier nog even, misschien ten overvloede, bij dat wij een schijthekel hebben aan alle vormen van godsdienstwaanzin, of de godsdienstwaanzinnige in quaestie zich nu volgeling van Lou de Palingboer, gristen, muzelman, Tom Cruise of John Travolta noemt. We lezen verder:
"De minister pleit voor realisme en pragmatisme."
Kijk, dat is nu aardig: de minister is volslagen doorgedraaid en toch zien wij daar een sprankje redelijkheid. Helaas is het niet meer dan dat en valt het te verklaren met de bekende uitdrukking "zelfs de slechtste timmerman slaat weleens de spijker op zijn kop". Uit de volgende zin blijkt wat mevrouw de ministerin onder "realisme en pragmatisme" verstaat:
""Moslims zullen hier niet meer weggaan. Er zullen eerder meer moslims bijkomen. Ik wil helpen dat ze zich hier thuis voelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen.""
Waarom in vredesnaam? Geen enkele reden voor, lijkt ons. Maar goed, het stukje van de De Pers was nog niet af:
"Vogelaar vergelijkt de invloed van moslims op de cultuur met die van joden door de eeuwen heen."
Ach jee. Op grond waarvan?
"Zij verwacht dat over een paar eeuwen gesproken kan worden over een joods-christelijke-islamitische traditie."
Daar hadden we al iets over gezegd, maar toen stond dit er nog niet eens bij:
"Fundamentalistische aspecten van de islam horen daar volgens Vogelaar bij. "Binnen het protestantisme en katholicisme zijn ook stromingen waarbij ik af en toe mijn wenkbrauwen frons en vast moet stellen dat dit bij onze wortels van onze samenleving hoort. De SGP huldigt standpunten, over homoseksualiteit en vrouwen, die niet de mijne zijn." De minister benadrukt geweld 'volstrekt verwerpelijk' te vinden."
"Stromingen waarbij ik af en toe mijn wenkbrauwen frons en vast moet stellen dat dit bij onze wortels van onze samenleving hoort." Geschift, dat mens, maar dat hadden we al gezegd. Wij moeten vaststellen dat het begrip "onze samenleving" hier wat losjes gehanteerd wordt en dat protestantisme en katholicisme niet zozeer bij de wortels van onze samenleving horen, als wel met wortel en tak uitgeroeid zouden moeten worden. Nou ja, zo lang ze hun bek houden en wij er geen last van hebben, gaan ze hun gang maar, die godsdienstwaanzinnigen.

Helaas is dat nou net wat die klootzakken niet kunnen, hun bek houden en ons geen last bezorgen. Wij zijn trouwens helemaal niet geïnteresseerd in de standpunten van een godsdienstwaanzinnige minister, want wij vinden al jaren dat godsdienstwaanzinnigen helemaal niet in de regering of de kamer zouden mogen zitten. Of de standpunten van de SGP dan wel of niet dezelfde zijn als die van de geschifte ministerin is derhalve volslagen oninteressant. Van de laatste zinnen van het stukje worden wij overigens ook niet echt vrolijk:

"Vogelaar heeft er geen problemen mee religieuze doelen te steunen als hiermee sociaal-maatschappelijke doelen mee gediend zijn. Ook financiële steun hoort daar bij, zegt de minister."
Wij hebben er wel problemen mee om "religieuze doelen" te steunen en wij vinden dat godsdienstwaanzinnigen onder geen enkele voorwaarde "financiële steun" mogen krijgen van onze belastingcenten. Op dit soort momenten zijn wij altijd blij dat wij niet alleen zwaar onderbetaald worden, maar nog zwart ook, zodat wij uitsluitend via de indirecte belastingen meebetalen, maar wij overwegen wel om voortaan onze eigen alcohol te gaan stoken, opdat de overheid minder accijns van ons beurt.

Alles bij elkaar hopen wij dat de duidelijk overspannen of geesteszieke mevrouw Vogelaar zo spoedig mogelijk terecht kan in een rustige kliniek waar men haar ziektebeeld kan behandelen, of kan doen alsof. Ondertussen EISEN wij natuurlijk wel een MOTIE VAN WANTROUWEN tegen het mens, gekoppeld aan de VAL VAN HET KABINET en NIEUWE VERKIEZINGEN. Ook zijn we benieuwd of Geert 'de psychopatische clown' Wilders nog kamervragen over haar opmerkingen gaat stellen.14-07-2007 08.50 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere