Fuck Harry Potter

Wij hebben ooit het eerste deel van de serie boeken over Harry Potter gelezen. Iemand had het ons cadeau gegeven en zo zijn wij dan, dan lezen wij dat. Waarom iemand een volwassen vent een kinderboek cadeau geeft, ontgaat ons een beetje, maar daar staat tegenover dat wij de boeken over professor Zegellak nog graag herlezen.

Afijn, wij lezen gelukkig vrij snel, maar met dat Harrypotterboek zijn we toch nog een heel halfuur bezig geweest. Jezus, wat was dat slecht geschreven. En traag, ongelofelijk. Wat wij ons ervan herinneren is het volgende: Harry Potter komt erachter dat hij kan toveren, gaat een slang pesten in de dierentuin en vertrekt naar toverschool. En dan ben je godverdomme negen hoofdstukken verder.

Wij zijn blij dat de gulle gever die ons dat eerste boek cadeau had gedaan gevoelig bleek voor ons verlanglijstje bij de volgende gelegenheid: "doe maar wat, als het maar geen Harry Potter is". Wij zijn ook blij dat niemand ooit geprobeerd heeft ons mee te slepen naar een film over Harry Potter, want van wat we daarvan op televisie zappenderwijs voorbij hebben zien komen, werden wij ook niet echt vrolijk.

Naar wij vernomen hebben heeft J.K. Rowling nu het laatste deel van de serie geschreven, dus met een beetje geluk horen wij binnen afzienbare tijd nooit meer iets over Harry Potter. Nadat Loe de Jong het laatste deel van zijn 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' gepubliceerd had, hebben we immers ook niets meer over die oorlog gehoord, en dat waren nog wel veertien delen.15-07-2007 10.24 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere