Ning

Stommeling JonesNings that go bump in the night. Oftewel: je hebt nachtdienst op de I.G.L.O.redactie, wat geen pretje is en je denkt plotseling: "Ning". Niet opening, koning of verzoening, maar gewoon "ning" als zodanig. Geen idee wat het betekent en of het bestaat. Welnu, in de Dikke van Dale zou ning moeten staan tussen Nimrod en Ninivieter en u raadt het al: in onze editie staat het niet. De 'Woordenschat' uit 1899 kent het ook niet, maar valt toevallig open bij "Gin sling, (am.), drank, waarvan de bestanddeelen niet met zekerheid zijn op te geven, doch die zeer verleidelijk is. Sling = brouwersdraagboom."  Daar schiet je geen moer mee op, maar gin sling rijmt op ning, dus dat is dan nog iets. Even goegelen dan maar: circa dertienmiljoen treffers voor ning (in 0,04 seconden). Dat levert in ieder geval de geruststellende gedachte op, dat je waarschijnlijk niet de enige bent die ooit ning gedacht heeft.

Zou het bij technorati te vinden zijn? Ach, kijk nou toch: ning staat op nummer één. Waarschijnlijk hebben we dat dan eerder op de dag gezien en nu pas geregistreerd ofzo. Meer dan honderdzestigduizend mensen hebben iets gelogd waar ning in voorkwam. De huidige populariteit zal wel weer iets met compjoeters te maken hebben, maar wij herinneren ons ook iets van Spike Milligan met ning erin. Even goegelen, en jawel:

"On the Ning Nang Nong
 
On the Ning Nang Nong
Where the Cows go Bong!
and the monkeys all say BOO!
There's a Nong Nang Ning
Where the trees go Ping!
And the tea pots jibber jabber joo.
On the Nong Ning Nang
All the mice go Clang
And you just can't catch 'em when they do!
So its Ning Nang Nong
Cows go Bong!
Nong Nang Ning
Trees go ping
Nong Ning Nang
The mice go Clang
What a noisy place to belong
is the Ning Nang Ning Nang Nong!!

Spike Milligan"


06-10-2005 02.48 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere