CO2 niet de grote boosdoener bij klimaatverandering

Volgens ons valt het met de negatieve effecten van het broeikaseffect nogal mee en wordt het ook nog eens een keer voornamelijk niet door de mens, althans niet zijn auto's, althans niet onze auto's, veroorzaakt.

Voor degenen die het allemaal wel erg vinden hebben wij een leuk stukje gevonden op de webzijde van de Gazet van Antwerpen, alwaar men beweert dat het vooral de waterdamp is die het broeikaseffect veroorzaakt. Dat betekent dus: allemaal zo min mogelijk bewegen, alles met de auto doen en de airco flink laten loeien, om zo min mogelijk te zweten. Hoewel: die geconditioneerde lucht bevat toch ook waterdamp? Heel vreselijk allemaal. Er is dus niets aan te doen.

Het stukje gaat als volgt:

"CO2 niet de grote boosdoener bij klimaatverandering

CO2 is niet de grote boosdoener bij de klimaatverandering en de opwarming van de aarde.

Dat is de conclusie van een groot wetenschappelijk onderzoek van het KMI dat deze zomer nog wordt gepubliceerd.

Dat koolstofdioxide (CO2) wel degelijk een rol speelt bij de opwarming van de aarde wordt niet betwist. "Alleen kan het onmogelijk de doorslaggevende rol zijn die er nu van wordt gemaakt", zegt klimatoloog Luc Debontridder.

"Niet CO2 maar waterdamp is het belangrijkste broeikasgas. Dat is verantwoordelijk voor ruim 75 pct van het broeikaseffect. Dat zijn louter wetenschappelijke feiten, maar door de film van Al Gore is de invloed van CO2 zo gehypet dat niemand die feiten nog in rekening neemt. Alles wordt eenzijdig aan CO2 toegeschreven. Terwijl de hele reeks warme winters die we de laatste jaren hebben gehad, simpelweg een gevolg zijn van de 'Noord-Atlantische schommeling'. Dat heeft nu echt eens niets met CO2 te maken.""

Onthoudt hierbij wel: het stond op internet, dus het hoeft niet waar te wezen.

01-08-2007 10.23 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere