Vloeken helpt

Een computer of compjoeter
Er zijn nog steeds mensen die denken dat er goden bestaan en dat die goden luisteren naar wat er op aarde gebeurt.

Een deel van die mensen bidt tot hun goden en denkt dat het helpt. Er zijn zelfs pseudowetenschappelijke onderzoeken waaruit zogenaamd blijkt dat die mensen gelijk hebben en dat gebeden werkelijk verhoord worden. Wij moeten daar altijd smakelijk om lachen.

Wat wel aantoonbaar helpt, is vloeken. Wie zich met een hamer op de duim slaat en vervolgens niet onbedaarlijk begint te vloeken voelt zich immers een stuk beroerder dan degeen die zich even lekker laat gaan. De beste vloek is het populaire GODVERDEGODVERDEGODVER, omdat je daarin goed veel agressie kwijt kunt. Sterker nog, tijdens de vloek wordt je agressie nog groter ook, wat uiteindelijk een positief effect heeft, mits men niet overdrijft.

Een door zelfbehamering agressief geworden timmerman timmert nauwkeuriger dan zichzelf lijdzaam behamerende timmerlieden. Wanneer deze timmerman echter te agressief geworden is, zal hij, door het rode waas dat hij voor ogen heeft, zichzelf nog een paar keer raken alvorens zich op de lachende omstanders te storten. Kijk daar dus mee en voor uit.

Een eenvoudig GODVERDOMME is trouwens ook goed. Zelfs gristenhonden weten dat, maar daar zij wel willen, doch niet durven vloeken, moeten zij zich behelpen met bastaardvloeken, als daar zijn: snotverdomme, snotverdorie, potverdomme, potverdriedubbeltjes, potverdorie, potjandosie, getverdrie, getverderrie, GVD, Goes Vaals Dordrecht en Gevet Vele Duiten. Om er maar een paar te noemen. Als je jezelf op je handen hamert en je reactie een bastaardvloek is, zijn er twee mogelijkheden: je hebt niet hard genoeg geslagen of je bent erg goed getraind in het vloeken. Alsof je god niet doorheeft wat je bedoelt.

Het grappige is natuurlijk dat de god van die mensen geacht wordt alwetend te zijn, dus wie denken ze dan te belazeren? Maar goed, afgezien van het feit dat vloeken goed voor een mens is, blijkt het ook te helpen bij het lokken van bezoekers naar een webzijde. In onze statistieken zien wij regelmatig dat er mensen via Google en andere zoekmachines bij ons terechtkomen door te zoeken op vloeken die op deze webzijde gebruikt zijn.

Het stukje 'Rot toch godverdomme eens een keer op met die smurrie' van Stommeling Jones zal ons dan ook vast wel weer een hoop extra bezoekers opleveren, waarvan echter de vraag is of de in het stukje vervatte mening ('weg met de cosmetica', denken wij dat hij bedoelt) hen interesseert, doch dit terzijde. Nadat uw en onze captain het stukje onder de aandacht had gebracht op NUjij.nl hebben er al meer dan honderd personen op doorgeklikt. Aangezien hij de titel zelf gewijzigd had in 'Rot toch (* gecensureerd door die ***** NUjij-redactie) eens een keer op met die smurrie' (jawel, de NUjij-redactie heeft niet eens hoeven censureren, want dat had hij zelf al gedaan) valt niet hard te maken dat vloeken in dit geval geholpen heeft. Wij vermoeden echter dat de doorklikkers graag wilden weten wat er zogenaamd weggecensureerd was.11-08-2007 15.02 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere