Motorzagen in de nacht? Geen spoedgeval

Stel, u wilt om tien over één, kwart over één, gaan slapen. Kan gebeuren nietwaar, het is immers nog zomervakantie, niet? Oh niet? Sorry.

Maar goed. Stel het is nog wel zomervakantie en u wilt tegen half twee gaan slapen. U staat op van de bank, struikelt over uw lege bierblikjes, gaat uw tanden poetsen en legt uzelve te bedde. Als het ware. Als het meezit. En dan valt u op wat u nog niet was opgevallen, maar wat u al wel had gehoord. Het geluid van motorzagen. Motorzagen in de nacht. Op zondagavond. Midden in de stad. Of vlak buiten het centrum in ieder geval. Wat doet u dan?

Welnu, u denkt. En u denkt: "Hier klopt iets niet." En omdat u een oppassend burger bent, belt u de politie, want dat doet een oppassend burger op het moment dat een oppassend burger denkt: "Hier klopt iets niet." Aangezien het midden in de nacht is en u een oppassend burger is, die denkt dat er ergens ("Hier", weet u nog?) iets niet klopt, belt u 112 (ook bekend als éénééntwee, bekend uit die oude grap: "Snel, wat was het nummer van éénééntwee ook al weer?").

U doet uw melding en dat gaat dan ongeveer als volgt:
U: Ik hoor motorzagen.
112: Wilt u politie, brandweer of ambulance?
U: Dat maakt me geen reet uit, ik hoor motorzagen en dat hoort niet op dit tijdstip. Doe iets, regel dat!
112: Ik begrijp u niet. Wilt u politie, brandweer of ambulance?
U: Bij ontstentenis van vlammen of aantoonbare dooien, politie dan maar. Maar wel snel. Die motorzagen kloppen niet.
112: Neen, die zagen. Ik hoor ze ook, duidelijk geen kloppend geluid. Daar klopt helemaal nix. Dat hoor ik ook wel. Ik zeg wel eens, als mijn voeten net zo goed waren als mijn oren ...
U: Ja, die is heel leuk, die is van Van Kooten en De Bie, van hun eerste elpee, dat is die ober en toe heetten ze nog 'Heer Kooten' en 'Heer Bie', maar gebeurt er nou godverdomme nog wat?
112: Nou moe. U hoeft niet zo te schreeuwen meteen. Ik doe hier ook maar gewoon maar gewoon maar mijn werk gewoon, met een beetje humor, gewoon. Lul.
U: Ja, neen, ja, nou, neen, sorry dan, maar schiet nou eens op. Ik wil van die motorzagen af.
112: Ach, ja, dat was ook zo. Maar dan heeft u wel mooi het verkeerde nummer gebeld. Dit is éénééntwee. Voor spoedgevallen.
U: Mooi. Ik wil namelijk met spoed van die motorzagen af. Ik wil nu gaan slapen en ik moet morgen relatief vroeg op, want als ik echt vroeg op had gemoeten was ik wel eerder gaan slapen, maar dat had dan ook niet echt gekund vanwege die motorzagen, dus daar wil ik dus nu dus van af, dan dus, dus dan. Nu dus. Met spoed.
112: Ach welja, ik begrijp u. U heeft haast. Maar u heeft wel het verkeerde nummer gebeld. U moet namelijk het andere nummer bellen. Goedenavond.
U: Ho, wacht, stop! "Het andere nummer?" Wat is "het andere nummer"? Reeds? (Het is u waarschijnlijk nooit eerder opgevallen, maar in uw zenuwen lijkt u nogal op Sjef van Oekel, doch dit terzijde.)
112: Dat is 0900-8844
U: Mooi. En wat is daar dan het voordeel van?
112: Dat is voor alles wat zonder zwaailicht kan.
U: ZONDER ZWAAILICHT? ZONDER ZWAAILICHT? ZE STAAN HIER GODVERDOMME AAN DE OVERKANT VAN HET SPOOR ALLES AAN STUKJES TE ZAGEN, WAT NOU GODVERDEGODVER ZONDER ZWAAILICHT?!
112: Meneer, als u zo begint houdt het op.
U: Nou, eerlijk gezegd begint het dan pas.
112: Pas op, want ik hang op voor u er erg in heeft.
U: Weet u wat? Laat maar.
112: In welke stad zei u?
U: [Naam van stad naar keuze]
112: Ik verbind u door.

112: Zegt u het maar. Het was iets met motorzagen of scooters hè? Ach, wat schattig. Ik hoor ze. Nou, daar zult u best last van hebben, niet?
U: Daar bel ik voor.
112: Maar dan heeft u het verkeerde nummer. Dan moet u 0900-8844 hebben. Wist u niet?
U: Grmmblfgrmbl.
112: O, wist u wel. Nounou. Maar dan toch éénééntwee bellen? Beetje dom wel hè? Maar goed. Omdat het midden in de nacht is en wij hier toch maar uit onze neus zitten te vreten, sturen we wel even een wagen die kant op. Heeft u ook een adres?
U: Grmmblfgrmbl. Grmmblfgrmbl. [Adres naar keuze, verstaanbaar uit te spreken] Grmmblfgrmbl.
112: Dank u. Goedenavond. [KLIK]

Welnu, denkt u. Dat had ik dus net zo goed niet kunnen doen en als alle inwoners van deze stad aan de overkant van het spoor morgen in stukken gezaagd worden teruggevonden, weet ik waar het aan ligt, namelijk niet aan mij. Ik ga mijn tanden poetsen en naar bed.

Wat u, oppassend burger als u bent, nog doet ook.

Een half uur nadat u bent gaan liggen en bent begonnen met pogingen de slaap te vatten, wat gezien de herrie van de motorzagen (of waren het misschien toch scooters?) niet gelukt is, gaat de telefoon. Het is de politie. Men is wezen kijken. En wat blijkt? Men is aan het spoor aan het werk. Het is VolkerRail ("dat is dan weer een onderafdeling van ProRail, of zo"). Fijns. Nu weet u twee dingen zeker: slapen zit er met al die herrie vannacht niet meer zo in en als je éénééntwee belt en geen afgeschermd nummer hebt, ben je de lul, want daar hebben ze de nummerherkenning aan staan. Weer wat geleerd.13-08-2007 01.26 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere