NUjij.nl moet een tweede stemknop krijgen

Een computer of compjoeter
Hoewel het concept van NUjij.nl niet deugt en wij er onder onze eigen naam al afgeschopt zijn ook, amuseren wij ons er toch wel redelijk mee.

Afgezien van de feilen die wij eerder reeds genoemd hebben, zijn ons er nog twee opgevallen. De eerste fout is, dat reacties niet altijd, of zelfs vaak niet, onmiddellijk bij het desbetreffende stukje verschijnen. Als je de reacties sorteert op waardering zijn ook de laatste reacties te zien, maar als je ze dan weer op datum, dus volgorde van plaatsing zet, verdwijnen er soms een paar uit beeld en uit de telling die linksboven op de pagina te zien is.

Dit is het zoveelste voorbeeld van een fout die men er uit had moeten halen alvorens het zaakje aanlijn te zetten. Een avondje hufteren was misschien een goed idee geweest, maar daar is het nu te laat voor. Het staat er en het werkt niet naar behoren. Wij zijn blij dat het onze webzijde niet is.

De tweede fout is geen softwarefout maar een denkfout. Op NUjij.nl kunnen de lezers namelijk stemmen op de stukjes, maar ze kunnen ze ook wegstemmen. Je kunt zien hoeveel mensen er voor een bepaald stukje gestemd hebben, wat een goede zaak is, maar niet hoeveel mensen er tegen gestemd hebben, zodat je nooit kunt zien of het verdwijnen van een bepaald stukje het gevolg is van de tegenstemmen der lezers of de arbitraire censuur door de redactie van NUjij.nl.

Het zou veel leuker en ook beter zijn als er in plaats van één stemknop twee stemknoppen zouden zijn, namelijk eentje pro en eentje contra, met daaronder de desbetreffende aantallen stemmen, zodat de daadwerkelijke populariteit of controversialiteit van het bijbehorende stukje meteen zichtbaar is. Hierdoor zou echter ook meteen te zien zijn hoeveel stukjes er door de redactie van NUjij.nl zomaar weggehaald worden en dat wil de redactie van NUjij.nl misschien niet.13-08-2007 13.14 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere