Judas Verhagen meet met twee maten

Stommeling Jones als kamerclown
Kamerlid Van Bommel heeft zich in het buitenland belachelijk gemaakt en dat is heel zielig voor kamerlid Van Bommel. Het gaat trouwens helemaal nergens over, want de dame in quaestie heeft genoegen genomen met de excuses van het zielige kamerlid en daarmee had de kous af kunnen zijn.

Dat de kous daarmee niet af was, is de schuld van minister Judas Verhagen. Die moest er zo nodig mee naar de pers. 'Verhagen beklaagt zich over gedrag Van Bommel'. Hij had ook gewoon zijn bek kunnen houden of tegen Van Bommel kunnen zeggen dat die zich niet moest misdragen, maar daar koos Verhagen (Koos Verhagen? Wie is dat? Hahahahahaha. Sorry) niet voor.

Zijn goed recht. Als je als minister een prominent lid van de oppositie te kakken kunt zetten en je hebt het karakter, of het gebrek daaraan, van Verhagen, dan heb je niet de neiging om zo'n kans voorbij te laten gaan.

Wij vroegen ons af wat de minister gedaan zou hebben als het niet om een oppositielid, maar om een van zijn godsdienstwaanzinnige neostalinistische vriendjes van de regeringspartijen zou zijn gegaan. Toen schoot ons het geval Ruud 'ik kan mijn handjes nu eenmaal niet thuis houden' Lubbers te binnen. Even googelen op [verhagen lubbers ongewenste intimiteiten ] bracht ons bij 'Lubbers stapt op bij VN'. Wij citeren:

"Partijgenoten als premier Balkenende en CDA-fractievoorzitter Verhagen noemden het wrang dat Lubbers zich genoodzaakt ziet om op te stappen, nadat hij vorig jaar nog door Annan was vrijgepleit."
Uit hetzelfde stukje valt echter op te maken dat het met dat vrijpleiten wel meeviel:
"Vorig jaar pleitte Kofi Annan, de secretaris-generaal van de VN, hem nog vrij na een formele klacht van een Amerikaanse vrouwelijke medewerker. Lubbers zou haar in de billen hebben geknepen. De oud-premier kreeg wel een berisping."
Lubbers kreeg een berisping, na een formele klacht. Van Bommel bood zijn excuses aan en die werden aanvaard. Ziet u het verschil al een beetje? Neen? Jammer dan. Nu we toch bezig zijn die oude zaak nog eens op te rakelen, is dit ook wel aardig:
"De zaak werd vrijdag weer opgerakeld, toen de Britse krant The Independent meldde dat het Bureau voor Intern Toezicht van de VN vorig jaar in een rapport een vernietigend oordeel had geveld over Lubbers. Klachten van anonieme medewerksters ''duiden op een patroon van seksuele kwelling door Lubbers'', citeerde de krant uit het tot dan geheime rapport."
"Een patroon van seksuele kwelling door Lubbers". Zou domme Harry van Bommel ook zo'n patroon aan het maken zijn? En gaat Judas Verhagen het dan ook "wrang" noemen als Harry vertrekt? Vast niet hè?

Nu we het weer over domme Harry hebben: we zijn natuurlijk even wezen kijken op zijn weblog en lazen daar 'Harry was een beetje dom'. Zullen we dat nou een gotspe of een verkeerde inschatting noemen? Weet u wat, wij gaan voor de gotspe. "Een beetje dom". Ha! Oerstom is een betere omschrijving, doch nog steeds een beetje een understatement, zoals dat zo mooi heet. Kijken wat hij verder nog zegt:

"Politici zijn soms net mensen - ik ook."
Humoristisch bedoeld? Geen idee.
"En dus doe ook ik soms dingen die ik beter had kunnen laten. Zo maakte ik begin juli een overcomplimenteuze opmerking aan het adres van een erg aardige mevrouw in Jordanië, waar ik op werkbezoek was. Ik vertelde haar dat ze er geweldig uitzag."
Als de heer Harry 'ik denk dat ik iets menselijks heb' van Bommel denkt dat hij daardoor 'net een mens' lijkt, vergist hij zich. Dat kon de partyrobot al in 1971, zo'n beetje. Wij citeren (''De kleinste hond ter wereld' (ISBN 90-6806-200-X)', pagina 47):
"ROBOT: Krrrk! Krrrk! (omvat haar borsten) Zijn dat mammalia of halve Maagdeburger bollen?
SCHOONHEID (duwt handen weg): Denk aan je manieren.
"
De oplossing van de schoonheid ("duwt handen weg") vinden wij overigens beter dan gaan zeiken bij de ambassadeur, maar dat is een heel ander verhaal. Terug naar Harry's log:
"Zij heeft dat kennelijk als ongepast beschouwd en daarover haar beklag bij de Nederlandse ambassadeur gedaan. Die heeft dat bij minister Verhagen gemeld. Ik heb me daarop gerealiseerd dat ik echt beter op mijn woorden had moeten passen."
Hiermee geeft het kamerlid zichzelf een eersteklas brevet van onvermogen. Een kamerlid hoort zich altijd te realiseren dat het op zijn woorden moet passen. Harry gaat verder:
"Nederlands taalgebruik is voor mensen elders soms te direct en daarom ongepast."
Tuurlijk joh. Wij denken alleen niet dat de fout in het "Nederlands taalgebruik" zat, maar in de manier waarop het Nederlands kamerlid het "Nederlands taalgebruik" hanteerde.
"Het was gewoon dom om een getrouwde vrouw zo te prijzen."
Dan heb je het verkeerd gedaan. Wij zijn nog nooit een getrouwde vrouw tegengekomen die onze complimentjes niet kon waarderen (wel een keer een ongetrouwde die het niet zo kon waarderen dat wij haar in de billen knepen, maar toen waren we een stuk jonger en dronken en dat is een heel ander verhaal).
"Ik vind het heel vervelend dat ze zich daar onggemakkelijk over heeft gevoeld."
Ach jee. Wat naar nu. Hij let trouwens nog steeds niet goed op zijn woorden, want ongemakkelijk spel je niet met dubbel g.
"Ik heb haar mijn welgemeende verontschuldigingen aangeboden - en die heeft ze gelukkig aanvaard.
Daarmee is voor haar, de ambassadeur, de minister en dus ook voor mij de zaak af. Maar dom blijft het. Daarom hoeft dit keer ook niemand te reageren, niet om me te vermanen, niet om me te bemoedigen, niet om me de waarheid te zeggen. Die ken ik: Ik had gewoon mijn mond moeten houden en me beter moeten gedragen.
"
Maar goed. We zijn een beetje afgedwaald en we willen hier derhalve nog eenmaal benadrukken waar het ons echt om gaat: minister Maxime 'Judas' Verhagen heeft zich hier weer eens van zijn schijnheiligste kant laten zien.

23-08-2007 14.57 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere