RSS

Een computer of compjoeter
RSS is reuze handig, maar dan moet je wel weten wat je ermee kunt doen (maak hier uw eigen grap in de trant van "weet jij wat je met die RSS van je kunt doen?", dan hebben we die alvast gehad). Over wat het precies is en hoe het werkt, zijn al hele webzijden volgeschreven en dat gaan we hier niet allemaal herhalen. Voor ons is van veel meer belang wat je ermee moet.

Welnu: met RSS blijf je op de hoogte van de veranderingen op een bepaalde webzijde, de onze bijvoorbeeld, zonder dat je zelf iedere keer op die webzijde hoeft te gaan kijken. Je schaft je een RSSleesprogramma aan (op Omroep.nl staat een lijstje), installeert het en je kunt aan de gang. Wij doen het met ons lezertje (NetNewsWire Lite) als volgt: we kopiëren de link naar de RSS-feed (meestal de link die gekoppeld is aan een plaatje met de letters RSS, aan het woord RSS-feed of aan de losse letters RSS. Dat moet wel te vinden zijn), klikken in ons lezertje op 'Subscribe', hetgeen abonneren betekent, en hebben er weer een RSS-abonnementje bij.

De hele lijst met abonnementen wordt door het lezertje automatisch regelmatig doorgenomen, met als gevolg dat wij van veranderingen op de desbetreffende sites op de hoogte worden gehouden. Op dit moment staan er, doordat wij nogal veel abonnementen hebben, 1295 koppen te wachten om gesneld te worden. Als wij daar geen zin in hebben, kunnen we ze allemaal tegelijk markeren als gelezen, maar dat kunnen we ook per abonnement doen. We kunnen ze ook echt gaan lezen natuurlijk.

De meeste browsers hebben tegenwoordig ook RSS-mogelijkheden, dachten wij, maar die gebruiken wij nooit. Voor degenen die nu enthousiast geworden zijn over RSS, of er althans mee willen experimenteren: het adres van onze RSS-feed is http://www.opinieleiders.nl/techlog/rss.xml. U kunt erop klikken, en dan ziet u dat hij vrijwel onleesbaar is. Daar heeft u dus zo'n RSS-leesprogramma voor nodig.

De lijst met koppen in de rechterkolom is overigens gebaseerd op onze eigen RSS-feed, evenals deze uitgebreidere lijst.24-08-2007 09.32 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere