Familieleden omgekomen koe krijgen geen slachtofferhulp

Iedere keer als wij lezen dat de getuigen van een ongeval of de familie van een slachtoffer slachtofferhulp krijgen, denken wij weer dat dat op zijn minst een beetje merkwaardig is.

Vanochtend lazen wij 'Trein rijdt koe aan op spoorwegovergang', dat als volgt begint:

"Grijpskerk - Een koe is zondagavond op de spoorwegovergang bij Grijpskerk aangereden door een trein. Het dier overleed ter plaatse aan de verwondingen. Het is niet duidelijk hoe de koe op het spoor terecht is gekomen. De treinmachinist kon niet meer op tijd remmen."
Wij dachten natuurlijk ogenblikkelijk dat de geschrokken treinmachinist en de dito passagiers wel slachtofferhulp geboden zou zijn, doch zulks bleek niet het geval:
"De passagiers moesten na de aanrijding de trein verlaten en zijn naar het station van Grijpskerk begeleid. De politie heeft het verkeer enige tijd omgeleid."
Het kan natuurlijk ook zijn dat de bedoelde personen wel degelijk slachtofferhulp gaan krijgen ("Ja dokter, sinds die noodlottige dag, nu vijf jaar geleden, smaakt de biefstuk mij niet meer, en doordat ik er nu al vijf jaar lang elke week een keer over kom praten, weet ik ook vrij zeker dat dat zo blijft ook. Je moet zo'n wonde vers houden, niet? Wat zegt u? Ja, net als de biefstuk. Haha. Leuk, dokter.") maar dat dat gewoon nog niet medegedeeld is.

Het enige wat zeker is, is dat de familieleden van de omgekomen koe (de andere koeien dus, heel goed) geen slachtofferhulp krijgen. Nu het onder ziektekostenverzekeraars populair wordt om homeopatische middelen en andere vormen van zweefkezerij in het pakket op te nemen, is het echter maar helemaal de vraag hoe lang dat zo blijft.27-08-2007 11.58 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere