Fraude bij Xenos Overvecht

StommelingJones
De Xenos in Overvecht is het slachtoffer geweest van zogeheten skimmers.

RTVUtrecht brengt het bericht net even anders, namelijk als volgt (bron: 'Xenos Overvecht wapent zich tegen 'skimmers''):

"UTRECHT - Woonwinkel Xenos in de Utrechtse wijk Overvecht heeft maatregelen genomen tegen pinpasfraude.

De zaak wapent zich tegen het zogeheten skimmen. Daarbij worden gegevens van passen gekopieerd. De daders kunnen vervolgens geld opnemen van de bijbehorende rekeningen. Xenos in Overvecht wil niet kwijt of ze ook 'bezoek' hebben gehad van skimmers.

Eerder pasten sloegen (fout van RTVU, S.J.) skimmers toe bij een vestiging van Praxis in Nieuwegein. Daar werden klanten voor duizenden euro's gedupeerd. Zij krijgen het geld overigens terug."

Wij weten met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, of zelfs een aan waanzin grenzende zekerheid, dat de Xenos in Overvecht inderdaad "'bezoek' hebben gehad van skimmers" (over de congruentie tussen onderwerp en persoonsvorm moeten we het ook nog een keertje hebben, maar nu even niet).

Klanten van de Xenos Overvecht die tevens klant zijn bij de Postbank en in de periode voor 24 augustus gepind hadden bij de Xenos, hebben namelijk een briefje gehad van de Postbank met als onderwerp "Blokkeren Giropas". Het briefje begon als volgt:

"Geachte cliënt,

Uit onderzoek is gebleken dat u onlangs uw pas heeft gebruikt op een locatie waar sprake is geweest van kopieerfraude en mogelijk ook gegevens van uw pas zijn gekopieerd. Daarom hebben wij uw pas preventief geblokkeerd."

Dat lijkt ons wel duidelijk.

27-08-2007 17.05 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere