Van Bommel moet kapot

Stommeling Jones als kamerclown
Harry van Bommel heeft opnieuw de pers gehaald. De De Telegraaf schrijft: 'Van Bommel 'mannelijke nymfomaan''.De De Telegraaf blijkt zich voor het stukje te baseren op het "dagblad De Pers". Lachen natuurlijk. Alsof de De Pers een betrouwbare bron is. Maar goed, wij citeren:
"[...] Het is niet de eerste keer dat Van Bommel in de publieke ruimte zijn voorliefde voor vrouwen tentoonspreidt, aldus de krant. 'Voor sommigen gaat hij daarin al een tijdje te ver. Ik weet niet hoe mannelijke nymfomanen heten, wél dat Harry een absolute afwijking heeft op dat vlak’, mailt een ex-SP Tweede Kamermedewerker aan De Pers. [...]"
Een "ex-SP Tweede Kamermedewerker". Vertrokken met ruzie natuurlijk. Helemaal niet geneigd om na te trappen.
"'De medewerker heeft de partij verlaten en is inmiddels lid van GroenLinks. Rancuneus of niet, de quote wordt ondersteund door andere openbare moves van Van Bommel.'"
Welnu, dan hadden wij graag een lijstje van "andere openbare moves van Van Bommel" gehad. Aangezien hij tot de "mannelijke nymfomanen" gerekend wordt, moet hij toch minimaal een paar keer per dag te signaleren zijn met zijn erectie uit zijn broek en in een dame. Wij zijn razend nieuwsgierig.
"'Op twee spreekbeurten werd hij intiem aangetroffen, meldden ooggetuigen. De eerste keer sprak hij in februari op een bijeenkomst van de politieke studentenvereniging Machiavelli in Club 8 aan de Amsterdamse Admiraal de Ruijterweg, een tweede keer was op een soortgelijke bijeenkomst in Leiden in café Barrera, wéér voor studenten."
"Op twee spreekbeurten werd hij intiem aangetroffen". Nou nou. Wij weten niet of die man getrouwd is, maar wij kunnen ons voorstellen dat je na je spreekbeurt een pilsje gaat pakken en misschien nog een pilsje en voor je het weet sta je te zoenen met een studente, als compensatie voor je studententijd, toen ze je niet zagen staan. Om dat nymfomanie te noemen, gaat ons wat ver. Wij dachten trouwens altijd dat Van Bommel homosexueel was, zoals zoveel kamerleden, maar dat is een heel ander verhaal. Met wien werd hij "intiem aangetroffen"?
"‘Hij zonderde zich af met een studente en stond in een hoekje tegen haar aan’, vertelt een Leidse bestuurskundestudent die aanwezig was."
Nou, wat zeiden we? En die "Leidse bestuurskundestudent" is over twintig jaar in het nieuws omdat hij op zijn oude dag "intiem aangetroffen" wordt met een studente die zijn dochter had kunnen zijn, als de studente waar hij nu zijn oog op had laten vallen niet de voorkeur had gegeven aan Harry van Bommel.

Het is een tredmolen. Een perpetuum mobile. De sukkels van nu zijn de ouwe snoepers van morgen, die gedachte. Toch is het wel zielig voor zo'n studente, dat ze nu ongevraagd de Monica Lewinsky van Harry van Bommel blijkt te zijn. Over het schandalige incident in februari krijgen wij trouwens geen nadere informatie. Dat geeft te denken.

"Van Bommel: ‘Na een bijeenkomst ben ik zeker een ontspannen mens. Maar hier herken ik me niet in. Bij verkiezingsoverwinningen kan ik behoorlijk losgaan. Daar heeft de SP me wel eens op aangesproken, ja.’"
Hij herkent zich er niet in. Tssk. Dan heb je dus echt te veel gezopen, als je je het de volgende dag niet meer herinnert, maar kennelijk sleurt hij ze met zijn zatte kop niet mee naar huis, want anders had hij ze daar de volgende ochtend wel aangetroffen en dat stimuleert het geheugen enorm, weten wij uit ervaring.

Wat hij bedoelt met "Bij verkiezingsoverwinningen kan ik behoorlijk losgaan" weten wij niet, maar wij vermoeden dat hij zich dan gewoon een stuk in de kraag drinkt en ergens gaat zitten kotsen, zoals oudere doctorandussen plegen te doen als er iets te vieren valt. Wij denken niet dat hij dan zijn leuter gaat staan zwengelen op de dansvloer, om maar iets te noemen.

"'En toch, en toch lijken de fatsoensgrenzen voor deze socialistische politicus nu in zicht te komen. ‘We hebben Harry van Bommel aangesproken op zijn gedrag in sommige situaties’, zegt SP-secretaris Hans van Heijningen tegen De Pers."
Wij krijgen de indruk dat de De Telegraaf deze zaak nogal opblaast. Wij vinden niet eens dat er een zaak is. Het privéleven van politici interesseert ons alleen voor zover het strafbaar is ('Maxime Verhagen en André Rouvoet gearresteerd op pedofielenorgie' is bijvoorbeeld een kop die wij graag zouden lezen, vooral als het de orgie in een achterkamertje op een kinderpornoruilbeurs blijkt te zijn).

Als de De Telegraaf nu probeert van deze oude zielepoot een 'mannelijke nymfomaan' te maken en impliciet suggereert dat hij als kamerlid niet te handhaven is, zit daar volgens ons iets anders achter. En wij denken ook te weten wat. De De Telegraaf wil geen nieuw referendum over de Europese Grondwet. Harry van Bommel wel. De De Telegraaf kiest dus voor de 'actie beschadiging Van Bommel'. Wij zien Kees Lunshof al in overwinningsroes op de redactie ronddansen terwijl hij zingt: "We hebben hem, we hebben hem bij zijn ballen. En nu met zijn allen: WE HEBBEN HEM BIJ ZIJN BALLEN". Op welke wijs hij dat zingt, weten wij niet en we willen het niet weten ook, want hij lijkt ons volslagen amuzikaal, doch dit terzijde.

De vraag is nu, wie er de leiding heeft over 'actie beschadiging Van Bommel'. Wij kunnen ons zomaar voorstellen dat de De Telegraaf en Lunshof wat dat betreft niet autonoom zijn. Als wij wat betere complotdenkers zouden zijn, zouden wij misschien een waterdichte redenering kunnen bedenken, volgens dewelke Maxime 'Van Bommel moet kapot' Verhagen het allemaal aanstuurt, maar dat kunnen wij niet. En zelfs als we de redenering zouden kunnen verzinnen, zouden wij er nog geen bewijs voor hebben. Hier ligt dan ook een mooie taak voor de complottisten van Zapruder.inc. Misschien komen die er wel achter dat het Balkenende zelf is.28-08-2007 11.06 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere