Koos Spee liegt er vrolijk op los

StommelingJones
Koos Spee is Verkeersofficier van Justitie. In die hoedanigheid komt hij regelmatig voorbij in het staatspropagandaprogramma 'Wegmisbruikers'.Wij hebben een schijthekel aan Koos Spee en zijn het helemaal eens met onze vaste columnist, die in zijn column 'Koos Spee' schreef:
"Koos Spee is niet populair en daar heeft Koos Spee het ook wel naar gemaakt. Koos Spee is namelijk niet alleen schijnheilig, maar ook opvallend schijnheilig. Koos Spee is zogenaamd erg begaan met de verkeersveiligheid, terwijl het Koos Spee in werkelijkheid alleen om de centen te doen is. Als het Koos Spee werkelijk om de verkeersveiligheid zou gaan, zou Koos Spee maatregelen nemen die de verkeersveiligheid bevorderen, dacht u niet?"
Welnu, deze Koos Spee staat vandaag in de De Telegraaf, om aan te kondigen dat de politie beter op gaat letten dat wij niet met de telefoon in de hand achter het stuur gaan zitten. Met de telefoon in de hand achter het stuur zitten schijnt namelijk gevaarlijk te zijn.

In het stuk worden cijfers genoemd waar wij heel erg van moeten schrikken:

"Bellen in het verkeer zorgt per jaar voor 600 ongevallen met letsel, naar schatting 45 levens gaan verloren. Daarnaast vinden duizenden ongelukken plaats zonder gewonden of doden door al dat bellen."
Tssk. Het is toch wat. Daar de heer Spee een doorgewinterd naarzichzelftoerekenaar is, kunnen wij deze cijfers vermoedelijk wel enigszins naar beneden afronden. Daar gaat het ons echter niet om. Waar het ons om gaat is dat Koos Spee een financieel slaatje wil slaan uit bellen achter het stuur. Daartoe worden er door de 25 politieregio's en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vanaf morgen vijftig agenten de weg op gestuurd om boetes te gaan uitschrijven. Laat die agenten boeven gaan vangen zeg.
"Voordat mensen weer gaan roepen dat 'we beter boeven kunnen vangen' (Te laat! S.J.) die agenten hebben we hiervoor vrij weten te krijgen door elders te digitaliseren en efficiënter te werken. Je kunt dus zeggen dat er vanaf morgen vijftig agenten extra op straat zijn."
Mooi. Dan kunnen die vijftig agenten dus fijn boeven gaan vangen. Maar boeven vangen levert niet zo veel geld op en dan wordt de staatskas niet genoeg gespekt.
"Maar we doen dit dus echt niet om de weggebruiker te pesten of de staatskas te spekken."
Dat liegt hij. Als je het bellen met vastgehouden telefoon echt wilt ontmoedigen, heb je daar geen boetes voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de wet zo te wijzigen dat wie betrapt wordt op handengebruikend bellen, zijn telefoon moet inleveren. Die telefoon wordt dan voor de ogen van de verbijsterde automobilist met SIM-kaart en al door de shredder gedraaid. Het levert de staat nix extra's op, maar is wel reuze effectief.

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Wij snappen niet precies waarom Stommeling Jones zich zo opwindt. Hij verplaatst zich bij voorkeur per fiets of op zijn ploffietsje (zie foto) en een rijbewijs heeft hij niet.31-08-2007 11.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere