Bart Engbers heeft zijn zin

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
De deense vlag
Bart 'Enge Bert' Engbers, directeur van het Vader Rijn College in Utrecht en gemeenteraadslid voor de PvdA in diezelfde stad (hee, zou er niet eens een onderzoek moeten komen hoe dat precies is gegaan met de subsidie voor de verbouwing van het Vader Rijn College? Doch dit terzijde) heeft zijn zin.

In de rechtszaak die de handenschuddenweigerende docente had aangespannen heeft Enge Bert gewonnen. De rechter heeft beslist dat de docente ontslagen mocht worden. Wat wij verwacht hadden is gebeurd:

"Tussen de docente en de school was volgens de rechtbank een vertrouwensbreuk ontstaan, waardoor het ontslag in dit geval gerechtvaardigd was."
Die kutsmoes, "vertrouwensbreuk", blijkt dus opnieuw gewerkt te hebben. Het ergste is echter dat de rechter denkt te mogen bepalen hoe wij ons onderling te gedragen hebben:
"De rechtbank vindt dat de docente niet zomaar zelf had moeten beslissen mannen niet langer de hand te schudden."
Neen, rechtertje, daar ga jij niet over. Dat maakt iemand toch echt helemaal zelf uit. Zo hebben wij jaren geleden al beslist Enge Bert niet langer de hand te schudden. Maar de rechter gaat verder:
"Zij heeft op voorhand pogingen om tot een gezamenlijke oplossing of aanpak te komen gefrustreerd, doordat zij zonder vooroverleg met de schoolleiding via een e-mail aan de medewerkers van de school haar besluit had verstuurd."
Het Vader Rijn College
De rechter heeft zich laten naaien. Het is namelijk Enge Bert geweest die "op voorhand pogingen om tot een gezamenlijke oplossing of aanpak te komen gefrustreerd" heeft (zie 'Bart Engbers had even moeten nadenken').

Volgens ons heeft de rechter een foute uitspraak gedaan en als wij de handenschuddenweigerende docente waren, zouden wij zeker in hoger beroep gaan, als dat kan, of naar het Europees Hof, of weten wij veel. Misschien zouden we ook een betere advocaat in de arm nemen, maar zoals we uit 'My Cousin Vinnie' weten, moet je daar voorzichtig mee zijn.

Overigens zijn wij voor een verbod op hoofddoekjes of andere religieuze uitingen door docenten en vinden wij dat religie in het onderwijs niet thuishoort. Wij zouden er geheel voor zijn als het dragen van een hoofddoekje een ontslaggrond zou zijn. Geen handen willen schudden, om welke reden dan ook (smetvrees kan ook, bijvoorbeeld), is echter ieders goed recht.31-08-2007 12.19 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere