Meiden van Halal aangeklaagd wegens belediging

De deense vlag
Op NUjij.nl is op dit moment een verhitte discussie aan de gang bij het stukje 'Hans Teeuwen dolt Meiden van Halal', naar aanleiding van een bijbehorend filmpje.

Iemand die aan de discussie niet deelneemt, is de heer Gerrit Wildeman. Hij heeft rechtstreex contact met ons opgenomen en wilde graag door ons geïnterviewd worden. Aangezien wij even nix beters te doen hadden, zijn wij op zijn verzoek ingegaan.

Wij: Waarom heeft u ons gebeld?
Wildeman: Omdat ik mij heel erg geërgerd heb aan dat filmpje.
Wij: Welk filmpje?
Wildeman: Dat filmpje bij het stukje 'Hans Teeuwen dolt Meiden van Halal'. Daarin is te zien hoe een paar behoofddoekte sufkutten vergeefs proberen Hans Teeuwen te laten zeggen dat hij er spijt van heeft en het nooit meer zal doen, of woorden van gelijke strekking.
Wij: En waar zou hij dan spijt van moeten hebben?
Wildeman: Hij zou dan spijt moeten hebben van het feit dat hij de 'Meiden van Halal' beledigd zou hebben door te zingen:

"Nee, ik mag niet kwetsen, mijn excuses en ik zal... voor straf me laten pijpen door de meiden van Halal"
Wij: Heeft hij ze dan niet beledigd?
Wildeman: Nou, als die drie behoofddoekte sufkutten de 'Meiden van halal waren', wat me zeer waarschijnlijk lijkt, zou je haast zeggen van wel.
Wij: Haast?
Wildeman: Als je erin zou trappen.
Wij: Als je erin zou trappen. Maar u trapt er niet in?
Wildeman: Ik trap er niet in.
Wij: Gefeliciteerd. En dat was wat u te zeggen had?
Wildeman: U heeft nog niet gevraagd waar ik niet in trap.
Wij: Moest dat dan?
Wildeman: Graag wel. Anders komt het een beetje in de lucht te hangen en daar hebben we weinig aan. Bovendien weet u dan niet waarom ik de 'Meiden van Halal' voor de rechter ga dagen.
Wij: U gaat de 'Meiden van Halal' voor de rechter dagen?
Wildeman: Wie heeft u dat verteld? Maar het klopt wel. Ik ga de 'Meiden van Halal' voor de rechter dagen wegens belediging.
Wij: Wegens belediging? Hoezo wegens belediging?
Wildeman: Omdat ze mij beledigd hebben, dat lijkt me duidelijk. Dat hadden ze niet moeten doen en nu ga ik ze voor de rechter dagen.
Wij: Maar u wordt toch niet eens genoemd? Ze kennen u waarschijnlijk niet eens?
Wildeman: Ja, en? Ze hebben toch het voltallige kijkerspubliek beledigd, dat ziet u toch wel?
Wij: Nou neen, maar hoe dan? Heeft dat iets te maken met dat u er niet intrapt?
Wildeman: Hèhè, we zijn er.
Wij: Maar waar trapt u dan precies niet in?
Wildeman: In dat ze zich beledigd voelen doordat Hans Teeuwen zich door hen zou willen laten pijpen. Heeft u die koppen wel eens goed bekeken? Knappe jongen die Teeuwen als ie hem daarvan omhoog krijgt. Die 'Meiden van Halal' zouden zich reuze vereerd moeten voelen. Wat ze waarschijnlijk ook doen.
Wij: En als ze zich nou echt beledigd voelen?
Wildeman: Dat doen ze niet. Nou, okee, misschien voelen ze zich niet vereerd, maar dan nog. Echt beledigd voelen ze zich ook niet. Als je je echt beledigd voelt, ga je geen dom toneelstukje voor drie sufkutten en een lul op een rubberen spijkerbed uitvoeren. Als je je echt beledigd voelt, eis je excuses en als je die niet krijgt, ga je naar de rechter. Of je gaat meteen naar de rechter.
Wij: Even tussendoor: hoezo is Hans Teeuwen nou in enen een lul?
Wildeman: Omdat "drie sufkutten en een lul" beter klinkt dan "drie sufkutten en Hans Teeuwen". Zodoende.
Wij: O, die manier. Maar goed. Hoezo hebben die dames u dan beledigd, uiteindelijk?
Wildeman: Door mij met dit slechte toneelstukje te confronteren zeggen zij in feite tegen mij dat ik een stomme klootzak ben die zich door drie behoofddoekte sufkutten laat belazeren. En dat pik ik niet. Wat zullen we nou krijgen zeg. Dus daarom ga ik naar de rechter.
Wij: Zodoende. Ja, neen, dat is duidelijk.
Wildeman: En als ik win, klaag ik het hele Nederlandse omroepbestel aan, want er is nooit meer iets goeds op televisie en door alleen maar rotzooi uit te zenden beledigt men mij ook. Daarmee zegt men namelijk dat ik zo stom ben dat ik toch wel kijk en dat is ook wel zo, maar dat moeten ze niet tegen mij zeggen. Een belediging is namelijk vaak een waarheid die je niet wil horen.
Wij: Meneer Wildeman, voor ons bent u geschift. En waarschijnlijk nog erg dom ook.
Wildeman: Daar kon u weleens gelijk in hebben. Maar als u probeert mij te beledigen is dat mooi niet gelukt. Ha.
Wij: Bedankt voor dit interview.
Wildeman: Graag gedaan.

01-09-2007 15.00 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere