Apple: het ziet er leuk uit en je wordt belazerd waar je bij staat

Een computer of compjoeter
Eén onzer redactieleden was hedenmiddag aan het werk op zijn iBookG4.Inderdaad, de iBookG4 is al oud. Sterker nog, omdat het hier allemaal nix mag kosten, was het ding al oud toen we er in de aanbieding ("van de vrachtwagen gevallen") nog steeds te veel voor betaalden.

Plotseling zag de desbetreffende redacteur een rookwolkje verschijnen op een plek waar het niet hoorde: in de buurt van de compjoeter en misschien wel afkomstig uit het apparaat. Het bleek het stekkertje te zijn. Onze redacteuren gebruiken hun iBooks voornamelijk met een stekkertje, want de eerste keer doe je vier uur met de accu en daarna beslist niet meer, dus je moet wel.

Gelukkig bleek er nog een winkel open waar men dergelijke stekkertjes verkocht. Helaas kun je die stekkertjes niet los kopen. Okee. Doe dan maar een stekkertje met een snoertje eraan, want het rare vierkante dingetje hebben we nog. Kan dus niet. Je moet een stekkertje met een snoertje, een raar vierkant dingetje en een verlengsnoer kopen. Alsmede een paar overbodige verloopstukken die je nog hebt, aangezien alleen je stekkertje kapot was.

Al met al ben je, ter vervanging van een stekkertje van twee kwartjes ("Er zit anders wel een leuk lampje in." "Da's waar"), of hooguit een knaak vanwege het leuke lampje, meer dan zeuventig uiri kwijt. Bijna tachtig, eerlijk gezegd. Dat is een gotspe, om niet te zeggen een kutstreek, wat het natuurlijk wel is. En probeer maar niet om ons te vertellen dat een stekkertje met een snoertje, een raar vierkant dingetje en een verlengsnoer, alsmede een paar overbodige verloopstukken die tachtig uiri ook daadwerkelijk waard zijn. Dat zijn ze namelijk niet.

Het snoer is mooi wit. Het stekkertje ziet er leuk uit. Het rare vierkante dingetje oogt prettig. Voor de verloopstukken geldt hetzelfde. Dit rechtvaardigt in onze ogen de prijs geenszins. Wij hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat Apple ons hier gigantisch belazert en daar houden wij niet van. Uw en onze captain ook niet. Onze Apples zullen zodra ze vervangen moeten worden, vervangen worden door kale PC's en laptops van onbekende merken, waarop wij Linux zullen installeren, zulks op last van uw en onze captain. "Iedereen kan mij belazeren", aldus uw en onze captain, "maar niet vaker dan één keer". Waarvan acte.01-09-2007 22.54 | Door: Technische Dienst

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere