Marco van Basten is briljant

Hoewel wij ons ooit hadden voorgenomen nooit meer te reageren in discussies op NUjij.nl kunnen wij het zo af en toe toch niet laten. Zo ook niet zojuist, toen wij bij een stukje belandden alwaar de voetbalwedstrijd van gisteravond werd besproken.

Wij vonden het een boutwedstrijd, maar vinden ook dat de coach geen blaam trof. Dat hebben wij bij het desbetreffende stukje als volgt verwoord:

"Even voor de duidelijkheid: het doelpunt viel uit de enige uitgespeelde kans.

Die kans was alleen mogelijk dankzij het briljante wisselbeleid van El Salvador Jr. Ga maar na: hij liet Van Nistelrooij staan, in de wetenschap dat die iets te bewijzen had en dat je geen stormram moet inzetten tegen een betonnen muur. Jammer voor Vennegoor of Hesselink, maar het is niet anders.

Voorts kwam de pass van Van der Vaart, die als rechtsbuiten de opdracht had naar binnen te knijpen en de pass dan ook vanaf het middenveld gaf.

De bal werd fantastisch aangenomen en meegenomen door Emanuelson, die alleen maar kon staan waar hij op dat moment stond doordat Dirk Kuyt zich ook al aan de opdracht had gehouden om zich als linksbuiten niet te zeer plaatsgebonden te voelen.

Uit de afgemeten voorzet zou zowel Vennegoor of Hesselink als Dirk Kuyt de bal ongenadig overgejoekeld hebben. Kijk nog maar een keer naar de beelden en probeer dan die beweging van Van Nistelrooij eens op een van eerdergenoemde spitsen te projecteren. Je krijgt er plaatsvervangend pijn in je rug van.

Kortom: Hup Marco. Ga zo door. En als er dan op het eindtoernooi ook eens een mooie wedstrijd tussen zit, is het allang best. Per slot van rekening hoor je er ook niemand meer over dat Nederland in 1988 alleen maar Europees Kampioen kon worden door een ongelofelijke mazzelgoal van Willem Kieft. Ik rest mijn kaas."13-09-2007 19.19 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere